Home / Nieuws / Feestelijke lampionnenoptocht in Velp

Feestelijke lampionnenoptocht in Velp

VELP – Jong en oud heeft genoten van de prachtige stoet met lichtjes die vrijdagavond door het centrum van Velp trok. Voorafgegaan door de muzikanten van de Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt liepen bijna tachtig kinderen mee met – soms zelfgemaakte – lampions.

Het voorjaarsachtige weer maakte de stemming extra vrolijk. Ouders, grootouders en broers en zusjes begeleidden de vrolijk huppelende en blije kleintjes. De optocht werd afgesloten door het pronkstuk van de Velpse brandweer: een antieke, donkerrode Brandweerauto, versierd met lampions, en een verkeersregelaar in een auto met zwaailicht.

De Velpse Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt en Stichting Velp voor Oranje organiseerden deze feestelijke optocht voor de verjaardag van Koning Willem-Alexander vlak voordat de zomertijd in gaat, want eind april is het ’s avonds veel te licht. De meeste kinderen liepen met de kleurige, gratis uitgedeelde lampionnen. Maar er waren ook tientallen kinderen die – vaak samen met hun ouders – zelf een lampion hadden gemaakt.
Uit de meest fantastische ontwerpen werden uiteindelijk acht winnaars gekozen: 1e prijs: Jade; 2e prijs: Isabel; 3e prijs: Tobias; 4e prijs: Ravi; 5e prijs: Lizz; 6e prijs: Mark; 7e prijs: Isis; 8e prijs: Lars.
Deze Lampionnenoptocht was de start van een reeks feestelijke programma’s die Velp voor Oranje de komende weken organiseert. Het volgende feest is de Oranjekermis aan de Vlashof, van 11 tot en met 14 april. Op zaterdag 27 april zijn de festiviteiten op Koningsdag. En tot slot – op zondag 28 april – de viering van 125 jaar Velp voor Oranje op de Van Spaenallee, voor kasteel Biljoen. Er is ringsteken met paarden, scootmobiels en kruiwagens. En iedereen kan gratis in de ouderwetse zweefmolen, draaimolen en gratis ponyrijden.

Foto: Han Uenk

Lees ook

VVD Rheden zet ondernemers in het zonnetje

RHEDEN – Vrijdag 20 november was het de Dag van de Ondernemer. Reden voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.