Home / Doesburg-Regiobode / Een moment van stilte voor de vrede

Een moment van stilte voor de vrede

DOESBURG – Werken en bidden voor vrede en verzoening. In Nederland bestaat een netwerk van kerken en kapellen waar elke week, op vrijdag tussen de middag, gebeden wordt voor vrede en verzoening. Ze zijn lid van de wereldwijde Community of the Cross of Nails. Ook in Doesburg en Angerlo wordt op deze manier gebeden. Elke vrijdagmiddag om 12.30 uur vindt daar het Coventrygebed plaats; in Doesburg is in de Grote of Martinikerk aan de Kerkstraat 4 en in Angerlo in de Galluskerk aan de Dorpsstraat 31. Wie denkt aan de Tweede Wereldoorlog en de impact daarvan op de mensheid, voelt hoe waardevol vrede is. De oorlog heeft ook op het dorp Angerlo en de Hanze stad Doesburg grote impact gehad. Tegen het einde van de oorlog werden de torens van de Galluskerk en de Martinikerk opgeblazen, zoals op de foto te zien is.

www.pkn-angerlodoesburg.nl
www.komdersuut.nl

Lees ook

Vrouwenteam Dutchess of the Sea klaar voor de zwaarste roeitocht ter wereld

TONDEN – Voor Bela Evers uit Tonden (52) en haar roieteam Remke van Kleij (58), …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.