Home / Brummen-Regiobode / Dorpsraad vreest bezuinigingen op Centrumplan Brummen

Dorpsraad vreest bezuinigingen op Centrumplan Brummen

BRUMMEN – De Dorpsraad Brummen maakt zich ongerust over voortgang van het Centrumplan. De gemeente moet bezuinigen en de Dorpsraad is bang dat het Centrum van Brummen hier onder zal lijden.

De gemeente Brummen gaat mogelijkheden overwegen om te komen tot bezuinigingen, die het de gemeente mogelijk maakt weer financieel gezond te worden. Hierbij worden in een notitie, gericht aan de politieke partijen, 130 onderwerpen genoemd waaruit gekozen zou kunnen worden, waaronder het Centrumplan Brummen.
Voor de Dorpsraad Brummen is het Centrumplan een belangrijk thema. Ook de kosten van voorbereiding van het nieuwe Centrumplan worden als mogelijke bezuiniging genoemd. Een uitgangspunt waarmee zich het bestuur niet kan verenigen. “In 2010 is een Structuurvisie Centrumplan Brummen opgesteld, maar dit is nooit uitgevoerd. We hebben ons voor de gemeenteraadsverkiezingen ingespannen om het Centrumplan weer bij de politiek op de agenda te krijgen, maar vrezen dat de voortgang nu voor de tweede keer wordt vertraagd. Dit werkt zeer demotiverend voor de dorpsraadleden en andere maatschappelijke groeperingen”, laat de dorpsraad weten. De raad kondigt aan haar ongerustheid kenbaar te maken bij het het college van Burgemeester en Wethouders en de politieke partijen.

Lees ook

Workshop over inclusie

GEM. APELDOORN – Omdat de oudejaarsborrel niet door kan gaan, houdt de Apeldoornse fractie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.