Home / Brummen-Regiobode / Dolle boel in ‘bordeel’ in De Brink

Dolle boel in ‘bordeel’ in De Brink

LOENEN – Toneelvereniging KDO uit Eerbeek bracht afgelopen weekend een aantal malen de klucht Boerenbont. Ze deed dit voor het eerst in dorpscentrum De Brink in Loenen.

Het decor, ook van Harry ter Hoven, kreeg meteen bij de opening al een applaus van het publiek. Het bordeel, waar het stuk afspeelde, was fraai in beeld gebracht met rode lampjes, hartjes en veel glitter. Ook in de kamers van de prostituees Dolly en Betty werd een inkijkje gegeven.
De rollen voor Boerenbont en rode lampjes waren de spelers op het lijf geschreven. De rollen van de ‘dames van plezier’ Betty en Dolly namen Laura Huisman en Erna Brouwer prima voor hun rekening. De dames runden samen een bordeel maar de inkomsten waren te karig om rond te komen. Ze kwamen op het idee om een kamer te verhuren. Een boertje, Hendrik Buitendijk (Harry ter Hove), die op de vlucht was voor zijn verloofde met de bazige schoonmoeder, wilde de kamer wel nemen maar had er geen idee van dat hij in een bordeel terecht kwam. De dames maakten hem niet wijzer en vertelden hem dat ze een fysio-praktijk hadden. Hendrik snapte er niks van en wilde ook een behandeling hebben. De sullige boer kreeg ook nog te doen met een klant (Dillen Bruil).
Het werd helemaal een dolle boel toen de bazige schoonmoeder (Ans Woudstra) met de dochter Klaasje (Marian Derksen) ook een kamer wilden hebben. De moeder was er achter gekomen dat Hendrik hier woonde en schrok zich een hoedje toen ze hoorde dat het een bordeel was.
Het werd een komen en gaan in de ‘wachtkamer’ van het bordeel. Hendrik wilde er meer van weten en ging met klant Wim aan de praat. Deze raadde hem aan toch dit drankje te proberen. Hendrik dronk van huis uit geen alcohol dronk(alleen maar melk en water). Ondanks de waarschuwing dronk Hendrik het kleurige drankje als water. Dit had natuurlijk de nodige gevolgen. Ook Klaasje werd even later door Wim verleid om een drankje te nuttigen. Zij was ook geen alcohol gewend en werd wat men ook wel noemt ‘kruisdol’ en besprong de klant en sleurde hem mee het peeskamertje in. Het laat zich raden dat het allemaal hilarisch werd op het toneel. De schoonmoeder was razend op haar dochter toen bleek dat de sexervaring met Wim bij haar heel wat los had gemaakt. De schrijver had gezorgd voor een verrassende plot van de klucht. Een staande ovatie was de beloning voor het fraaie spel van de Eerbeekse spelers.
De bezoekers werden ook nog aangenaam verrast met een grote reeks aan prijzen. Bijna iedereen ging blij met een prijsje naar huis.

Lees ook

Geen dictee wel quizzen

BRUMMEN – Het op vrijdag 27 november geplande Groot Brummens Dictee kan helaas geen doorgang …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.