Home / Doesburg-Regiobode / Doesburgse kelders op de foto

Doesburgse kelders op de foto

DOESBURG – Fotograaf Alexander Hettema gaat Doesburgse kelders fotograferen die een rol hebben gespeeld in het oude Hanzeverbond. Daarvoor roept hij de hulp in van de Doesburgers: “Weet u een locatie of woont u zelf boven zo’n parel, neem dan contact op.”

Hettema doet dit vanuit zijn persoonlijke interesse naar verborgen schoonheid. De afgelopen jaren deed hij hetzelfde in Zutphen voor het project Underground in Zutphen. Hiervoor heeft hij op meer dan honderd locaties kelders gefotografeerd. Niet alleen heeft dit schitterend beeldmateriaal opgeleverd, maar is de meest omvangrijke beeldbank ontstaan over kelders in Zutphen. Daardoor is er grote belangstelling ontstaan om dit nog breder te trekken.
In navolging van Zutphen wil Hettema kelders in andere plaatsen fotograferen die een rol speelden in het oude Hanzeverbond, te beginnen in Doesburg. Om een gedegen beeld weer te geven van de pracht die is verscholen voor het menselijk oog, zullen zoveel mogelijk kelders in de stad gefotografeerd gaan worden.
Mensen die denken dat hun kelder interessant is voor het project, kunnen een mail sturen naar info@fotograafhettema.nl. Het fotograferen van een kelder zal 30 tot 45 minuten duren. In verband met privacy zullen locaties niet openbaar worden gemaakt.

Foto: Alexander Hettema

www.fotograafhettema.nl

Foto: Een van de kelders in Doesburg.

Lees ook

Taalontwikkeling stimuleren met DigiTaalThuis

EERBEEK – Ouders van kinderen in groep 1 en 2 van Kindcentrum Sterrenbeek in Eerbeek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.