Home / Doesburg-Regiobode / Doesburg haakt aan bij landelijke Kindermuziekweek

Doesburg haakt aan bij landelijke Kindermuziekweek

DOESBURG – Van 4 tot en met 14 april vindt de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats. Tijdens deze week wordt extra aandacht gegeven aan muziek in alle vormen en in combinatie met film, dans en poëzie. In Doesburg hebben kinderfilmhuis de Teil, poeziegroep DichterbijdeIJssel en Gasthuiskerk Doesburg samen met Doesburgse scholen en muziekverenigingen een programma gemaakt voor alle basisschoolleerlingen.

Op donderdag 4 april is de feestelijke opening in de Martinikerk met onder andere kinderburgemeester Elisa Feenstra, de Voormalige Schutterij en een sing-along. Op zondag 7 april is het maandelijkse open podium van Gasthuiskerk Doesburg gereserveerd voor optredens van kinderen, eventueel samen met hun dans- of muziekdocent. Filmhuis Doesburg draait in het Arsenaal 1309 op vrijdag 5 en dinsdag 9 april muzikale kinderfilms, en de hele week geven gespecialiseerde muziekdocenten workshops in onder andere drummen, poëzie en rap, het zelf maken van animatiefilmpjes en dans voor de kleinsten. Alle activiteiten zijn afgestemd op onder, midden en bovenbouw en verschillen per leeftijdsgroep.
Meer informatie over data, tijden, groepen, voorwaarden en inschrijven wordt aan de kinderen en hun ouders verstrekt via de programma’s van de scholen of op de Facebookpagina Kindermuziekweek Doesburg.

Lees ook

Opfriscursus bij Zwembad Den Helder

DOESBURG – De vakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat veel gezinnen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.