Home / Doesburg-Regiobode / Doesburg aan de slag met veiligheid

Doesburg aan de slag met veiligheid

DOESBURG – Met een nieuw beleid wil Doesburg verder werken aan de veiligheid binnen de gemeente. Hierbij ligt de nadruk op preventie en bewustwording, omdat Doesburg een relatief veilige gemeente is.

Dat Doesburg al relatief veilig is, wil niet zeggen dat veiligheid vanzelfsprekend is. “Veiligheid vereist continue alertheid van de gemeente, politie, brandweer, jongerenwerk, woningcorporatie, inwoners en ondernemers. Daarom is het belangrijk om meer met elkaar samen te werken, te investeren in bewustwording en preventie en flexibel te reageren op actuele ontwikkelingen”, zegt de gemeente.
Doesburg heeft eind vorig jaar een nieuw veiligheidsbeleid vastgesteld, waarin een aantal nieuwe prioriteiten is benoemd. De gemeente wil extra aandacht besteden aan een veilige woonomgeving, de professionalisering van evenementen, overlast en individuele problematiek en alcohol- en drugsproblemen bij jongeren aanpakken en aan de slag gaan met de aanpak van georganiseerde criminaliteit en aanpak van radicalisering.
Hiervoor is een concreet actieplan opgesteld, waarin puntsgewijs is opgenomen hoe deze doelen moeten worden behaald. Op het gebied van een veilige woon- en leefomgeving wordt bijvoorbeeld ingezet op preventie van wooninbraken door middel van een preventieadviseur en buurt-whatsapp-groepen. Deskundigen bieden ondersteuning bij huiselijk geweld.
Daarnaast wil de gemeente evenementen professionaliseren en uitvoering geven aan haar evenementenbeleid. Hiervoor is een evenementencoördinator actief. De gemeente faciliteert verder op het gebied van vergunningaanvragen, toezicht en beveiliging en afvalverwerking.
Op het gebied van Jeugd en Veiligheid wil Doesburg dat het aantal klachten over overlast daalt naar 64 meldingen in 2022. Het alcohol- en drugsgebruik in de gemeente moet dan gelijk of lager zijn dan bij jongeren in de regio. Dit moet worden bereikt door het vertrekken van meer informatie over drugs en alcohol, vroegtijdige signalering als het mis dreigt te gaan en een structurele integrale aanpak van overlastgevende en/of criminele jeugd.
De gemeente wil georganiseerde criminaliteit hard aanpakken en een plan van aanpak opstellen tegen ondermijning op het gebied van drugs, zorgfraude en witwassen. Om radicalisering te voorkomen wordt een informatieve bijeenkomst georganiseerd voor bestuurders en medewerkers.

Lees ook

Carillonconcert in Doesburg

DOESBURG – Zondag 6 december tussen 14.00 en 15.00 uur is weer het maandelijkse beiaardconcert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.