Home / Rheden-Regiobode / Documentaire Joods Monument Ellecom

Documentaire Joods Monument Ellecom

ELLECOM – Joke Hendriks, de dorpsfotografe van Ellecom, heeft in 1998 de voorbereiding, het maken en de onthulling van de het Joodsmonument in Ellecom met een eenvoudige videocamera vastgelegd. Bij haar vertrek uit ons dorp in 2005, heeft zij haar gehele diacollectie aan CEE (Culturele Evenementen Ellecom) geschonken. Bij die verzameling was ook een VHS-band met daarop het niet eerder vertoonde, uitgebreid analoog gemonteerde videoverslag van het Joods monument in 1998 (duur 130 minuten).
Bas Krijgsman heeft van dit basismateriaal een digitale versie 2.0 gemaakt. Hierbij is het door Joke Hendriks gehanteerde raamwerk gehandhaafd. Er zijn echter enkele muzikale bijdragen en te uitvoerige passages geschrapt. Ook is, door gebruik te maken van moderne editingtechnieken, een aantal bibberige videobeelden vervangen door zogenaamde ‘stills’ uit het oorspronkelijke beeldmateriaal.
Na afloop van de onthulling van het nieuwe monument op zondag 14 april wordt een DVD met de documentaire aangeboden aan de werkgroep Joods Monument Ellecom. De DVD’S zijn via dvd@johanvos.com te koop voor 15 euro.

www.bernhaldeproductions.nl/onthulling-joods-monument-1998

Lees ook

Financiële situatie Rheden stuk minder penibel

GEM. RHEDEN – De financiële situatie van de gemeente Rheden ziet er veel positiever uit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.