Home / Nieuws / Dierenaren enthousiast aan de schoonmaak

Dierenaren enthousiast aan de schoonmaak

DIEREN – In het kader van de Landelijke Opschoondag kwam een veertigtal inwoners van Dieren-West zaterdag 23 maart naar Polysport aan de Admiraal Helfrichlaan, klaar voor de grote schoonmaak.

De schoonmakers genoten eerst van een kopje koffie of thee en kregen daarbij prikstokken en hesjes aangereikt en uitleg over de route en de werkzaamheden. Daarna vertrokken de vrijwilligers in groepjes op jacht naar zwerfafval in de wijk. Er werd weer heel wat aangetroffen op de route, waaronder sigarettenpeuken, lege drankverpakkingen, plastic, een enkele schoen (waar was de andere?) een potje cayennepeper en een redelijk nieuwe tandenborstel. Om 12.00 uur was iedereen zo’n beetje weer terug bij Polysport, waar ter afsluiting nog even wat werd gedronken en nagepraat.
Initiatiefneemsters Claudia van den Elsen en Helen Wannee zijn na dit grote succes van plan om ook in het najaar nog een Opschoondag te organiseren in de wijk. Die willen zij tijdens World Cleanup Day houden, op 21 september. Veel wijkbewoners hebben zich meteen alweer opgegeven voor dat evenement. Ook gaf een groep van 18 wijkbewoners zich op om structureel zwerfafval op te ruimen in hun eigen buurt.

Lees ook

Voorspoedige herstart buurtbus

SPANKEREN – In de twee maanden dat de buurtbus Spankeren-Dieren weer mag rijden, maken meer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.