Home / Nieuws / Dieren-West krijgt bijenlint

Dieren-West krijgt bijenlint

DIEREN – Op maandag 22 april maakt een enthousiaste groep bewoners van Dieren-West een begin met het creëren van een bijenlint. In de wijk worden hiervoor alvast twee locaties ingezaaid door leden van de werkgroep Bijenlint Dieren-West, tezamen met wethouder Dorus Klomberg. De aftrap van dit initiatief is om 10.30 uur op de kruising van de Eduard van Beinumlaan met de Admiraal Helfrichlaan. Daarna zal een locatie aan de Huygenslaan, voor de gymzaal, ingezaaid worden. Als eerste stap worden deze twee locaties ingezaaid met een bloemenmengsel voor de bij en andere insecten. Aan de Huygenslaan komen ook twee bijenbomen en in een later stadium een insectenhotel te staan.
Een Bijenlint is een aaneenschakeling van tuinen en landschappen met daarin bijvriendelijke beplanting en bijen-/insectenhotels. Een lint van groene stapstenen, met het doel om de overlevingskansen van de bij en andere insecten te bevorderen. Bijen zijn namelijk van cruciaal belang voor de mens. De landbouw en daarmee de voedselvoorziening, is voor een belangrijk deel aangewezen op deze bestuivers.
Gemeente Rheden is in 2018 uitgeroepen tot bijvriendelijke gemeente. Iedereen is welkom om de aftrap van het initiatief bij te wonen.

Lees ook

Taalontwikkeling stimuleren met DigiTaalThuis

EERBEEK – Ouders van kinderen in groep 1 en 2 van Kindcentrum Sterrenbeek in Eerbeek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.