Home / Doesburg-Regiobode / Demonstratie schildertechnieken

Demonstratie schildertechnieken

Demonstratie schildertechnieken

DOESBURG – Bij Kunstburg in Doesburg is op zaterdag 20 april tussen 11.00 en 16.00 uur een schilderdemonstratie bij te wonen. De kunstschilder Gerd Renshof laat aan het publiek zien hoe de zeventiende-eeuwse kunstschilders hun schilderijen schilderden. De Hollandse schilders uit de Gouden Eeuw, zoals Rembrandt en Vermeer, waren vermaard om het licht dat zij in hun schilderijen wisten te brengen. Renshof heeft zijn hele leven studie gemaakt van de technieken die deze kunstenaars gebruikten en vertelt hier tijdens deze demonstratie op levendige wijze over. Uiteraard is het voor het publiek mogelijk om vragen te stellen. Renshof is internationaal bekend met zijn realistische stillevens van oude boeken en folianten. Momenteel schildert hij vooral nachttaferelen. Donkere straatjes met hier en daar een lamp. De toegang tot de demonstratie is vrij.

www.kunstburg.nl

Lees ook

Turks sprekende vrijwilliger gezocht

DOESBURG – VIT-hulp bij mantelzorg is op zoek naar een Turks sprekende vrijwilliger voor een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.