Home / Brummen-Regiobode / Deelnemersrecord Kennedymars Klarenbeek

Deelnemersrecord Kennedymars Klarenbeek

KLARENBEEK – 778 Wandelaars deden dit jaar mee aan de Kennedymars en de Long Distance Walk in Klarenbeek en omgeving. Dat zijn 35 wandelaars meer dan het vorige record.

Het evenement vond plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart. De Kennedymars van 80 kilometer werd voor de zevende keer gehouden en startte vrijdag om 22.00 uur, evenals een route van 60 en 40 kilometer. De Long Distance Walk (LDW) van 110 kilometer werd voor de derde keer gehouden en startte vrijdag al om 15.30 uur. Op zaterdag stonden de 40 en 20 kilometer op het programma.

De wandelaars kwamen uit Nederland, Duitsland, België en Luxemburg. In totaal deden dertig niet-Nederlandse mensen mee aan deze tochten. Uiteindelijk bleken er dertig wandelaars de finish niet te hebben gehaald. Dat is volgens marsleider Johan Hertgers redelijk normaal zeker voor een tocht welke onder de fanatieke wandelaars bekent staat als behoorlijk zwaar. Bijna de helft van de route gaat via onverharde wegen. Na de wandeling was er ruimschoots de tijd om nog even lekker na te praten met de mede wandelaars onder het genot van een welverdiend drankje.
De organisatie had voor dit evenement zo’n zestig vrijwilligers beschikbaar. Een deel daarvan uit eigen vereniging van WS78 en verder een heel aantal mensen van SC Klarenbeek. Ook voor deze mensen was het een flinke uithoudingsproef. Een heel aantal van deze vrijwilligers trekken ook de hele nacht door en trekken van de ene naar de andere controlepost of zet pijlen uit om ze daarna in dezelfde gang weer op te halen. Veel positieve reacties kreeg de organisatie van de locaties waar de posten waren ondergebracht. De verschillende boeren schuren, overkappingen en garages op de route maar ook de horecastops onderweg waren zeer enthousiast en gaven aan dat ze volgend jaar – indien de route daar langs gaat – weer beschikbaar zijn.
Volgend jaar wordt er weer een nieuwe route uitgezet. SC Klarenbeek heeft er alles aan gedaan om zo veel mogelijk mee te kijken bij de organisatie van het wandelevenement. Vanaf 2020 gaat SC Klarenbeek de organisatie voor haar rekening nemen. “Mooi is om te zien dat uit verschillende hoeken al mensen zich aanmelden volgend jaar mee te willen werken aan dit evenement. Natuurlijk is de organisatie daar ook naar op zoek en wil mensen die ook een steentje willen bijdragen op welke wijze dan ook vragen zich te melden”, aldus de organisatie. Marsleider Johan Hertgers blijft verantwoordelijk voor het parcours. De Kennedymars van 2020 wordt gehouden op 21 en 22 maart.

Lees ook

Geen dictee wel quizzen

BRUMMEN – Het op vrijdag 27 november geplande Groot Brummens Dictee kan helaas geen doorgang …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.