Home / Alle-Regiobode / Business&Shopping: Eerbeekse & Dierense uitvaartondernemers bundelen krachten

Business&Shopping: Eerbeekse & Dierense uitvaartondernemers bundelen krachten

DIEREN / EERBEEK – Alsof ze elkaar al jaren kennen, praten ze onder het genot van een kop koffie over het beroep welke hen beiden zo inspireert: uitvaartondernemer. Begin dit jaar leerden Carole Roks van Mae Uitvaart uit Dieren en Conny van de Spreng van Laetur Afscheid & Zorg uit Eerbeek elkaar kennen.

De klik was er direct. Ze delen dan ook veel opvattingen over het vak. Het mag eigentijdser, kleurrijker en – heel belangrijk – eerlijk. Dat wil niet zeggen dat traditioneel en zwart niet past, maar dat het anders mag en kan vertellen de dames graag. “Het is al zo verdrietig als een dierbare overlijdt, maak het jezelf daarom niet te moeilijk met zaken waarvan je denkt ‘zo hoort of moet het toch?’ Blijf dicht bij je eigen gevoel en praat samen over de mogelijkheden”, zeggen de ondernemers.
“Uiteindelijk is geen mens hetzelfde, dus ook het afscheid niet. Waarom geen afscheid in je eigen tuin als daar het leven altijd is gevierd? Waarom geen glas heffen als hier altijd zo van genoten is? Er is erg veel mogelijk. Beter de juiste keuze maken dan een keuze onbesproken laten. En: u bent vrij in het kiezen van een uitvaartondernemer, ongeacht waar, hoe en of u verzekerd bent.”

Carole bewandelde meerdere ‘zorgpaden’, waarvan stervensbegeleiding de opstap was naar uitvaartbegeleiding. Na een aantal jaren bij een uitvaartorganisatie besloot zij om Mae Uitvaart te starten. Mae Uitvaart staat voor: Maatwerk, aandacht en eerlijk.
Conny is ruim 30 jaar werkzaam in de zorg, waar ze zich het meest dienstbaar voelde bij terminale patiënten en hun naasten. De gesprekken waren oprecht en puur. Laetus staat voor kleurrijk en eerlijk. Kortom eerlijk praten over later. Laetus en later combineerde ze tot Laetur Afscheid & Zorg.

Beide dames werken zelfstandig in de regio, maar willen hun krachten bundelen. “Door kennis en ervaring te delen ontstaan vaak mooie ideeën. Elkaar scherp houden en blijven inspireren is belangrijk.” Beide dames zijn altijd graag bereid tot een gesprek of bereikbaar voor het melden van een overlijden.
Meer informatie is verkrijgbaar bij Carole Roks, Mae Uitvaart, tel. 06 – 25140266, Conny van de Spreng, Laetur Afscheid & Zorg, tel. 06 – 38425712.

www.maeuitvaart.nl

www.laetur.nl

Lees ook

Foi,foi: De snoek

Laats sprak ik nog un hengelaar. Van die luu ku’j soms wat leuks gewaar wörden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.