Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Vliegende start voor Grand Café ‘t Hart van Dieren

Business & Shopping: Vliegende start voor Grand Café ‘t Hart van Dieren

DIEREN – Op maandag 28 januari openden Mustafa en Ömer na een lange verbouwing Grand Café ‘t Hart van Dieren. Ze kijken terug op twee goede eerste maanden op het Callunaplein in Dieren.

Martine, vriendin van Mustafa, vertelt: “De eerste weken zijn in een flits voorbij gegaan. Eerst de ontlading na maanden verbouwen, dan de spanning van de eerste dagen en vervolgens het harde werken om structuur en tempo te krijgen in de werkzaamheden. We kijken terug op twee hele fijne maanden. Bijzonder om van ‘vreemden’ te horen hoe blij ze zijn met ons in Dieren.”
De komende tijd gaan de ondernemers zich focussen op het inrichten van het terras, maar ook zijn ze nog op zoek naar een extra chef. “Met iemand extra in de keuken kunnen we alle gerechten vlot uitserveren en kunnen we gaan spelen met week- en daggerechten”, zegt Martine. “We praten veel met onze gasten om erachter te komen waaraan zij behoefte hebben op het gebied van eten en ontspanning. We komen binnenkort met thema-avonden, zoals een wijnproeverij, cocktailavond of bijvoorbeeld een ‘eten-wat-de-pot’-schaft avond. En rondom de feestdagen willen we er ook voor zorgen dat men gezellig met familie of vrienden buiten de deur kan eten.”

Mustafa, Ömer en Martine hopen dat de gemeente een mooi horecaplein gaat maken van Calluna. “We zijn nieuwsgierig naar de plannen en hopen dat het een mooi plein wordt met meerdere ondernemers. Horeca versterkt elkaar. Velen zien andere ondernemers als concurrentie, maar je moet elkaar juist gebruiken. Het zou mooi zijn als we een plein creëren waardoor mensen echt naar het centrum gaan om te winkelen en lunchen of dineren, niet alleen om boodschappen te doen.”

Het team kijkt tevreden terug op de afgelopen weken. Martine is trots op Mustafa: “Ik ben ontzettend trots op mijn vriend. Ondernemen is niet makkelijk. Het is spannend, je moet geduld hebben en er is een risico; wat als het niet loopt? Hij voelt die angst niet en dat moet je hebben als ondernemer en bewonder ik ontzettend. Verder doen ze het goed samen en hebben we een heel leuk team. Ikzelf help waar ik kan. Een gast vroeg me laatst ‘jij bent vast de vrouw achter de Facebookpagina?’ en dat klopt!”

foto: Het team van ’t Hart van Dieren, samen met Bram Boender die optrad tijdens de officiële opening in januari

Lees ook

Rick Evers: Kijk, dit moet je elke dag thuis doen

De mondhygieniëste, die op de website van de praktijk werd voorgesteld als preventie assistente, vroeg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.