Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Plus Van Tetering vernieuwt wijnafdeling voor bewuster alcoholgebruik en minder verspilling

Business & Shopping: Plus Van Tetering vernieuwt wijnafdeling voor bewuster alcoholgebruik en minder verspilling

EERBEEK – Supermarkt Plus Van Tetering in Eerbeek voert een aantal belangrijke veranderingen door op de wijnafdeling. Er wordt meer ruimte gemaakt voor wijnen die bijdragen aan bewuster alcoholgebruik en verpakkingen die verspilling tegengaan.

Daarmee speelt Plus in op het groeiend bewustzijn onder consumenten als het gaat om gezondheid en duurzaamheid. Plus is bovendien voor het zevende jaar op rij de Beste Wijnsupermarkt van Nederland. Dit blijkt uit een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Nielsen.

Minder alcohol en verspilling

Een steeds groter wordende groep consumenten is bewust bezig met het beperken van hun alcoholconsumptie. Plus Van Tetering wil hieraan bijdragen door meer ruimte in het schap te maken voor alcoholvrije wijn en voor wijn met een lager alcoholpercentage. De klant hoeft niet te zoeken naar deze varianten, ze worden bij elkaar gepresenteerd en voorzien van een duidelijke aanduiding.
Om verspilling tegen te gaan is er op de nieuw ingerichte wijnafdeling van Plus meer ruimte voor kleine flessen wijn. Ook het aantal wijntaps wordt fors uitgebreid. De wijn in boxen van 1,5 tot 3 liter is vacuüm verpakt en daardoor langer houdbaar dan in flessen. De geselecteerde wijnen zijn van dezelfde kwaliteit als de wijnen die in een fles worden aangeboden en ook de luxere varianten worden in een wijntap aangeboden.

Makkelijker kiezen

Plus Van Tetering helpt klanten bovendien nog makkelijker te kiezen. Ten eerste doordat de wijnafdeling van Plus voortaan is ingericht op smaak in plaats van het land van herkomst. Daarnaast is in de nieuwe indeling de prijsopbouw beter zichtbaar, wat ook helpt bij het selecteren van de juiste wijn. Ten slotte heeft Plus Van Tetering twee wijnadviseurs die de klant met plezier en kennis van zaken een passende wijn bij een gerecht of gelegenheid kan voorstellen.

Beste Wijnsupermarkt

Plus is voor het zevende jaar op rij bekroond tot Beste Wijnsupermarkt van Nederland. Onafhankelijk onderzoeksbureau Nielsen doet jaarlijks onderzoek naar de supermarkt met de beste wijnafdeling. Klanten wordt gevraagd naar hun mening over twaalf aspecten, variërend van prijs tot aantal verschillende wijnen en van de indeling van het schap tot de deskundigheid van het personeel. Ook de aantrekkelijke aanbiedingen, beschikbaarheid van de wijnen en de informatievoorziening zijn belangrijke aspecten. Plus scoort op 11 van de 12 aspecten – waaronder assortiment en deskundigheid van personeel – het hoogst en laat hiermee de andere supermarkten achter zich.

Lees ook

Een Stief Kwartiertje: Spagaat

Een van de grootste uitdagingen waarvoor de mensheid zich in de komende decennia gesteld ziet, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.