Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Peter en Gozien scheiden al tien jaar echtparen: ‘Geen dag is hetzelfde’

Business & Shopping: Peter en Gozien scheiden al tien jaar echtparen: ‘Geen dag is hetzelfde’

REGIO – Peter en Gozien Vossen vormen een niet alledaags stel. Ze werken niet alleen samen als echtpaar – hun werk bestaat uit het scheiden van andere stellen. Dat doen ze nu al tien jaar en in die tijd begeleidden Peter en Gozien tussen de zes- en zevenhonderd scheidingen.

Laatst hing een journalist van de Telegraaf aan de telefoon. Hij had Peter benaderd om deskundig commentaar te geven op de scheiding van Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen. “Ik heb toen de technische kanten van zo’n scheiding toegelicht,” zegt Peter. In de tien jaar dat hij samen met zijn echtgenote Gozien scheidingen begeleidt, heeft het stel een indrukwekkende reputatie opgebouwd. En dat blijft niet onopgemerkt. Gozien: “Ooit hadden we cliënten met kinderen op een basisschool. In de vijf jaar na die scheiding hebben we steeds opnieuw mensen geholpen van diezelfde school, die via via bij ons terechtkwamen. Heel bijzonder, ze gingen ook elkaar helpen met zaken als kinderopvang.”

Hulp inschakelen

De mond-tot-mondreclame is niet voor niets goed. Niet alleen hebben Peter en Gozien een uiterst stevige juridische, zakelijke en psychologische achtergrond, hun aanpak is zo deskundig en persoonlijk dat ze ook bij de meest moeilijke en bijzondere scheidingen ingevlogen worden. Dat varieert van ondernemers bij wie werk en bezit op een ingewikkelde manier in elkaar vervlochten zit tot bekende Nederlanders, mensen met geestelijke gezondheidsproblemen en gezinnen met sociale of mentale problemen. “Het gebeurt wel eens dat we eerst andere hulp moeten inschakelen voordat we bij een gezin aan de slag kunnen,” zegt Gozien, “dan moet de situatie eerst tot rust komen voor er echt over de scheiding gepraat kan worden.”

Maar vaak begeleiden Peter en Gozien ook gewone ‘huis- tuin- en keukenscheidingen’. “Die regelen we aan de keukentafel, met beide partijen present.” Dat biedt als voordeel dat ze ook de kinderen kunnen begeleiden in een moeilijke tijd. Gozien is ook ouder-kindcoach. “Het is voor kinderen heel belangrijk dat zij ook hun verhaal kwijt kunnen en hun vragen kunnen stellen. Soms geeft het alleen al lucht dat iets benoemd kan worden.” Het zijn vaak intensieve en soms heftige emotionele gesprekken. “Belangrijk is dan om goed te luisteren. We voelen vaak meteen aan waar de pijn zit.”

Verrassende wendingen

Heel af en toe leiden die gesprekken tot verrassende wendingen. “Wij scheiden graag mensen,” zegt Peter, “maar natuurlijk alleen als het nodig is. We maken ook wel eens mee dat mensen tijdens het proces toch besluiten om bij elkaar te blijven. Soms volgt dan een paar jaar later alsnog een scheiding, maar dan zijn de partijen er ook aan toe.”

Peter en Gozien zijn te vinden via hun website www.vossenmediation-advies.nl en www.scheiden-in-gelderland.nl, waar Peter en Gozien een blog bijhouden over hun praktijk. Daarnaast zijn ze te benaderen via www.scheidingsmakelaar.nl.

Foto: Peter en Gozien Vossen

Lees ook

Gezond koken op school

RHEDEN – De leerlingen van basisschool De Holtbanck in Rheden hebben onlangs een bijzondere kookles …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.