Home / Rheden-Regiobode / Burgemeester Van Eert: “Meld verdachte omstandigheden”

Burgemeester Van Eert: “Meld verdachte omstandigheden”

RHEDEN – Burgemeester Carol van Eert heeft een brief geschreven aan de inwoners van de gemeente Rheden met het verzoek om te helpen bij de aanpak van georganiseerde criminaliteit. Daarmee is hij een van de vijftien burgervaders en -moeders in regio Gelderland- Midden die deze oproep aan hun inwoners doen.

In iedere gemeente is de georganiseerde misdaad te vinden. Denk daarbij aan de productie van en handel in drugs, zorgfraude, witwassen, vastgoedfraude, mensenhandel en uitbuiting. Die zaken spelen zich onder ieders ogen af, hoewel ze niet altijd goed te zien zijn. Burgemeester Van Eert vraagt burgers om dit soort misstanden aan te geven via Meld Misdaad Anoniem. “Daarnaast is het belangrijk dat mensen ‘nee’ zeggen als ze benaderd worden om mee te werken aan vormen van criminaliteit. De brief van de burgemeesters is onderdeel van het programma Samen Weerbaar.

Burgemeester Carol van Eert: “Onze inwoners zien vaak als eerste dat er iets niet klopt in de buurt, dat er een verdachte situatie is. Het is dan belangrijk dat zij een melding doen hiervan om erger te voorkomen. Criminelen mogen geen vaste voet aan de grond krijgen in onze wijken en dorpen. Daarom heb ik onze inwoners een brief gestuurd”.

Lees ook

Ophalen oud papier Velp

VELP – Op zaterdag 28 november wordt weer de maandelijkse oud papier inzameling gehouden van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.