Home / Brummen-Regiobode / Brummen vraagt inwoners mee te praten over financiën

Brummen vraagt inwoners mee te praten over financiën

BRUMMEN – Al vierhonderd mensen hebben via het inwonerspanel Brummen Spreekt hun mening gegeven over de financiële situatie van de gemeente Brummen. De gemeente roept inwoners die nog niet hebben meegepraat op dit alsnog te doen.

De gemeente Brummen wil haar financiële reserves vergroten en daarvoor moeten keuzes worden gemaakt. De gemeente heeft een lijst gemaakt met honderddertig mogelijkheden om minder uit te geven of meer inkomsten te genereren en hoort graag van haar inwoners wat zij belangrijk vinden. Waar moet wel geld aan worden uitgegeven en waarop kan worden bezuinigd?
De gemeente vraagt haar inwoners om hun mening via het inwonerspanel Brummen Spreekt. Iedereen van zestien jaar en ouder die woont of werkzaam is in de gemeente Brummen kan hieraan gratis meedoen.Wie nog geen lid is van het panel, kan dit alsnog worden via www.brummenspreekt.nl en de vragenlijst over de Brummense financiën beantwoorden. Mensen die niet over een computer beschikken kunnen zich aanmelden via tel. 0575-843738. Zij krijgen de vragenlijst per post toegestuurd. De lijst kan worden ingevuld tot en met 7 april.

De uitkomsten van dit onderzoek vormen een bouwsteen voor het maken van keuzes. Het college bereidt in mei de perspectiefnota 2020-2023 voor en presenteert dan ook de eerste bestuursrapportage over het huidige jaar 2019. Daarin worden dan concrete voorstellen gedaan. Over beide documenten neemt de gemeenteraad in juni een besluit. Bij het opstellen van beide documenten wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de laatste financiële cijfers en inzichten, maar de gemeente vindt het ook waardevol om de mening van inwoners en ondernemers te betrekken bij haar besluitvorming.

Lees ook

Inbraak aan Derickxkamp

EERBEEK – Op dinsdag 1 december tussen 1.00 en 1.10 uur is er ingebroken in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.