Home / Doesburg-Regiobode / Bloemen zaaien in buitengebied Bronckhorst

Bloemen zaaien in buitengebied Bronckhorst

Bloemen zaaien in buitengebied Bronckhorst

BRONCKHORST – Om belangrijke insecten als bijen en vlinders een groot plezier te doen, stelt de gemeente Bronckhorst jaarlijks bloemzaad beschikbaar waarmee bermen, randen en hoekjes in het buitengebied van de gemeente ingezaaid kunnen worden. De afgelopen jaren zaaiden inwoners, agrariërs, werkgroepen en wildbeheereenheden in de gemeente op eigen initiatief dit soort stukjes grond in. Het resultaat is een lust voor zowel het oog als de neus van inwoners en toeristen als een mooie verbetering van het leefgebied van allerlei nuttige insecten. Wie mee wil zaaien kan zich aanmelden via www.bronckhorst.nl/plattelandsontwikkeling. Daar zijn contactgegevens te vinden. Enige voorwaarde voor het krijgen van het bloemenmengsel is dat het in te zaaien stukje grond grenst aan de openbare weg.

Lees ook

Bijeenkomst over locatie Horizon de Ooi

DOESBURG – Woensdag 25 november houdt de gemeenten Doesburg een bijeenkomst in De Waag om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.