Home / Doesburg-Regiobode / Beeldje van paard terug op de Paardenmarkt

Beeldje van paard terug op de Paardenmarkt

DOESBURG – Het bronzen beeld van een paardje is vorig jaar in de nacht van 2 op 3 februari van zijn sokkel gestolen. Helaas is het nooit meer terug gevonden, maar een groep Doesburgers heeft het initiatief genomen om een nieuw beeldje te realiseren.

Leden van de Culturele Zondag sloegen de handen ineen en benaderden sponsoren. Toen er genoeg budget was verzameld, werd kunstenares Rini Dado benaderd of zij een paardje kon ontwerpen en maken.
Donderdag 4 april werd het nieuwe paardje onthuld. Dit exemplaar is beveiligd met een sensor, zodat stelen niet meer onopgemerkt blijft. Dit weerhoudt dieven er hopelijk van in de toekomst nog eens een poging te wagen het beeld te ontvreemden.
Op de sokkel is een plaatje aangebracht met daarop de naam van het paard, Amigo, wat vriend betekend. Ook staat op het bordje te lezen ‘ter nagedachtenis aan Theo Renirie. Hij was de schepper van het eerste paardje.
Het nieuwe paardje ziet er anders uit dan het vorige. Het vorige paardje stond, nu is het nu een liggend paardje geworden. Hier zit ook een gedachte achter: “Vroeger moesten de paarden werken en werden ze verhandeld op de Paardenmarkt. Nu mogen de paarden uitrusten en hoeven niet meer te werken. Vandaar het liggende paardje nu”, aldus kunstenares Rini Dado.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Sinterklaasactie in Doesburg

DOESBURG- De winkeliers in Doesburg zijn gezamenlijk een sinterklaasactie begonnen. Hoewel de goedheiligman niet in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.