Home / Doesburg-Regiobode / Becoming Astrid bij Filmhuis Doesburg

Becoming Astrid bij Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont komende week de film Becoming Astrid, over schrijfster Astrid Lindgren. De film is te zien op vrijdag 26 mei en woensdag 1 mei, beide dagen vanaf 20.00 uur in Het Arsenaal. Zondag 28 april draait het drama Styx, zelfde tijd, zelfde plaats.

Een afgelegen boerderij in het prachtige zuid-Zweedse Småland, daar groeit Astrid op. Ze is een opstandige maar behulpzame tiener, die reuzeblij is wanneer ze een baantje krijgt bij de lokale krant in het nabijgelegen Vimmersby. Ze heeft dan al wel de fantasie en eigenzinnigheid die haar later op het spoor van Pippi Langkous en Ronja de roversdochter zullen brengen. Wanneer ze een verhouding begint met de hoofdredacteur en zwanger raakt, stort haar wereldje in: een schande in het godvrezende Zweden van de jaren twintig. Ondanks alles vindt ze de kracht en het zelfvertrouwen en kiest ze haar eigen weg.

Styx draait om de veertigjarige Rike, een succesvolle maar drukke arts. Ze gebruikt haar welverdiende vakantie om een oude droom te vervullen: een solozeiltocht van Gibraltar naar het vulkanische eiland Ascension in de Atlantische Oceaan. Haar verlangen naar een zorgeloze vakantie lijkt aanvankelijk uit te komen, maar dan stuit ze na een storm op een zwaar beschadigde en overvolle vluchtelingenboot. Meer dan honderd mensen dreigen te verdrinken. Rike probeert hulp in te roepen, maar ontdekt tot haar ontzetting dat haar humane pogingen botsen met de harde realiteit.

www.filmhuis-doesburg.nl

Lees ook

Bijeenkomst over locatie Horizon de Ooi

DOESBURG – Woensdag 25 november houdt de gemeenten Doesburg een bijeenkomst in De Waag om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.