Home / Doesburg-Regiobode / B&B op luxe jacht in de Turfhaven

B&B op luxe jacht in de Turfhaven

DOESBURG – Het luxe jacht Margrit werd vorige week vanuit het Duitse Hamburg naar Doesburg gevaren. Vanaf maandag ligt het in de Turfhaven als Bed & Breakfast-schip. Met het schip worden ook chartervaarten voor kleine gezelschappen georganiseerd. Wethouder Ellen Mulder en eigenaar Roy Verheij uit Silvolde tekenden maandag 1 april aan boord de contracten van deze voor Doesburg unieke accommodatie.

De Turfhaven wordt met de komst van het motorjacht steeds levendiger. De B&B’s in Doesburg hebben geen klagen over te weinig gasten. Het hanzestadje staat goed op de toeristische kaart. Steeds meer bezoekers vanuit eigen land, maar ook uit België en Duitsland, weten Doesburg te vinden. Er is dan ook een grote vraag naar leuke, unieke overnachtingsplekken. Ondernemer Roy Verheij heeft daarom gevraagd om de mogelijkheid zijn motorjacht in te zetten als B&B-schip. Ellen Mulder: “Hoe kunnen we het nieuwe toeristenseizoen nou beter beginnen dan met de opening van zo ’n unieke B&B-ervaring op een bijzondere locatie als de Turfhaven? Er zijn al vele leuke ideeën voor dit mooie stukje van Doesburg. De opening van het B&B-schip is een mooie stap richting meer levendigheid waarbij de Turfhaven de plek in Doesburg krijgt die het verdient. Naast alle historische parels in de binnenstad, hebben we nu ook een prachtige passende historische aanblik richting het water. Ik wens de uitbater heel veel succes en hoop dat het een blijvertje voor Doesburg kan zijn.”

Margrit is een mooi klassiek wit motorschip, goed passend binnen de authentieke sferen van Doesburg. Het schip is 16,2 meter lang en 4,2 meter breed, heeft 6 vaste slaapplaatsen, eigen kookgelegenheid en een eigen douche/toilet voorziening. Tevens centrale verwarming en stroom aan boord en is compleet zelfvoorzienend. De prijs bedraagt 142 euro per nacht, voor twee personen.

Het huidige vastgestelde kampeer- en havenreglement voorziet niet in de uitgifte van ligplaatsen voor commerciële doeleinden. Om die reden zijn de nadere afspraken vastgelegd in een overeenkomst, die maandag aan boord werd getekend. In de overeenkomst is onder andere de bedrijfsvoering beschreven en is een inschatting gemaakt van de te behalen omzet. Vóór het einde van de proefperiode van twee jaar worden de exploitatie van het B&B-schip en de gevolgen hiervan voor de omgeving geëvalueerd. Wanneer de exploitatie voldoet aan de verwachtingen, kan een vaste ligplaats worden gecontinueerd.

Foto: Wencel Maresch

Foto: Roy Verheij en wethouder Ellen Mulder ondertekenen contracten aan boord van het B&B-schip in de Turfhaven. Het is een unieke nieuwe overnachtingsplek in Doesburg.

Lees ook

Taalontwikkeling stimuleren met DigiTaalThuis

EERBEEK – Ouders van kinderen in groep 1 en 2 van Kindcentrum Sterrenbeek in Eerbeek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.