Home / Nieuws / Bank als dank in Dieren

Bank als dank in Dieren

DIEREN – Bewoners van de Admiraal Helfrichlaan in Dieren hebben op 22 maart samen met wethouder Dorus Klomberg een bankje geplaatst in hun straat . De bank is de wijk aangeboden als blijk van waardering voor het geslaagde buurtinitiatief Herinrichting parkeerplaats Nieuwland en Admiraal Helfrichlaan.

Met het plaatsen van dit bankje ter hoogte van Admiraal Helfrichlaan 89 onderstrepen de bewoners en wethouder de plezierige samenwerking. Het bankje is geleverd door GroundLevel uit Spankeren en 100 procent recyclebaar. Dit past helemaal bij het gedachtegoed van Werkgroep Duurzaam Dieren West die in deze wijk actief is.
In 2015 heeft de buurt een initiatief ingediend bij de gemeente omdat er overlast was van hardrijdende auto’s en problemen op het parkeerterrein. Meer dan 130 mensen onderschreven het buurtinitiatief en gaven door het zetten van hun handtekening aan dat er iets moest veranderen.
De buurt heeft samen met de gemeente gekeken naar oplossingen. Het parkeerterrein aan het eind van de Admiraal Helfrichlaan is in overleg anders ingericht. De rijbaan van de Admiraal Helfrichlaan is versmald en er zijn snelheidsremmende maatregelen getroffen. Hierdoor is duidelijk te zien dat deze straat als 30-kilometerzone is aangemerkt. Er is in totaal 1.600 vierkante meters extra groen gerealiseerd. Dat is maar liefst 14 procent meer dan voorheen. Het groen langs de weg is geadopteerd door omwonenden en bedrijven.
Een buurtinitiatief, ingegeven door overlast, heeft uiteindelijk gezorgd voor een mooie samenwerking tussen omwonenden, bedrijven en gemeente met als resultaat een opgeknapt parkeerterrein en minder overlast.

Lees ook

Online Ik buurt mee-lezing Van Plato tot Danto

VELP – Peter Zuidema verzorgt woensdag 9 december een Ik buurt mee!-lezing over kunst door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.