Home / Brummen-Regiobode / ​​​​​​Brummense Bikkel voor Kim Biezeman en Pieter Bolt

​​​​​​Brummense Bikkel voor Kim Biezeman en Pieter Bolt

BRUMMEN – Uit handen van wethouder Jolanda Pierik kregen Kim Biezeman en Pieter Bolt, beiden uit Leuvenheim, woensdag 17 april een Brummense Bikkel. Dit jeugdlintje wordt jaarlijs uitgereikt aan kinderen en jongeren die een bijzondere prestatie hebben verricht.

Kim Biezeman heeft vorig jaar als 13-jarige 4 x 30 kilometer gelopen tijdens de Nijmeegse 4-daagse. En dat in de hitte die er toen was. Kim heeft aan de wandeltocht een goed doel verbonden. Ze heeft geld ingezameld voor Stichting Alzheimer. Haar oma en opa leden allebei aan de ziekte van Alzheimer. Haar oma is een week voor de vierdaagse overleden. Daar was Kim natuurlijk erg verdrietig over, maar des te sterker werd haar wens om voor oma te gaan lopen. Ze heeft de 4-daagse samen met haar vader gelopen. Familie, vrienden en bekenden hebben haar financieel gesteund. Uiteindelijk heeft Kim ruim 500 euro opgehaald voor het goede doel. Kim is opnieuw aan het trainen voor de komende Nijmeegse 4-daagse.

Pieter Bolt (17 jaar) is sinds ruim een jaar het maatje van Max Kroon: een jongen van 13 jaar met een lichamelijke beperking. Zijn ouders zochten een maatje voor Max. Hij heeft veel volwassenen om zich heen, terwijl Max er juist zo van geniet om met leeftijdsgenoten lekker flauw grapjes te maken en leuke dingen te doen. Een jaar geleden is Pieter het maatje van Max geworden. Samen doen ze leuke dingen en hebben ze veel plezier. Ze gaan er met de tandem op uit om ergens even wat te drinken, een ijsje te eten of naar het zwembad te gaan. Of gewoon bij Pieter thuis in de tuin spelletjes doen of muziek maken. Max geniet er enorm van en ziet Pieter als zijn grote vriend. Hij heeft een foto van hun samen in een lijstje zitten en die gaat overal mee naar toe. Dus zelfs als Pieter er niet is, is hij er toch bij.

De jury van de Brummense Bikkel is onder de indruk van deze vrijwillige en belangrijke inzet van Kim en Pieter. Zij ontvingen de Brummense Bikkel en een mooie bos bloemen van wethouder Jolanda Pierik. Zij licht toe: “De gemeenteraad heeft in 2011 het initiatief genomen om via de uitreiking van de Brummense Bikkel de jongeren in onze gemeente in het zonnetje te zetten. Een onderscheiding laat zien dat de gemeente Brummen vrijwilligerswerk belangrijk vindt en investeert in de jeugd. Door de uitreiking van deze lintjes moedigen we kinderen en jongeren aan om zich actief in te zetten voor de samenleving en hun medemens. Ze worden zich zo bewust dat ze echt iets voor anderen kunnen betekenen, in welke vorm dan ook.”

Foto: Han Uenk

Lees ook

Studieavond zegen door Israël

EERBEEK – Op donderdag 24 juni is er in Eerbeek een studieavond met ds. Oscar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.