Home / Rheden-Regiobode / Zweedse gesteenten in het Gelders Geologisch museum

Zweedse gesteenten in het Gelders Geologisch museum

VELP – Het Gelders Geologisch Museum in Velpt houdt elk half jaar een nieuwe wisseltentoonstelling. Vanaf 1 maart tot 30 september zijn gesteenten uit Dalarna te bekijken.

Dalarna is een natuurgebied in het midden van Zweden. Veel toeristen komen daar het Siljanmeer bekijken, dat is ontstaan als gevolg van een grote meteorietinslag in het Devoon. Deze meteoriet had naar schatting een doorsnede van 2,5 kilometer. Door de enorme hitte smolten gesteenten weg en vormden nieuwe gesteenten. Geologisch gezien is het gebied zeer gevarieerd.
In de tentoonstelling in het Velpse museum is een groot aantal gesteenten te bewonderen, van granieten tot zandsteen en alle mogelijke vulkanische gesteenten. Veel van die gesteenten zijn als zwerfsteen in Nederland terechtgekomen. Ook is er een diapresentatie. Daarnaast is de vaste collectie van het museum van mineralen, gesteenten en fossielen te bewonderen. Kinderen kunnen speurtochten maken.
De openingstijden zijn dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Het museum is te vinden aan de Parkstraat 32 in Velp.

www.geologischmuseum.nl

Lees ook

Jongerenraad Rozendaal

ROZENDAAL – De jongerenraad van de gemeente Rozendaal komt woensdag 19 mei bijeen. De gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.