Home / Doesburg-Regiobode / Zuylenkamp is slimste straat van Hummelo

Zuylenkamp is slimste straat van Hummelo

HUMMELO – Oranjevereniging Hummelo en Oranje organiseert al jaren een Stratenquiz. Zaterdag 16 maart werd de achtste editie gespeeld in een bomvolle zaal van FF naar Steef.

De grote belangstelling verbaast de organisatie niet: “De vragen zijn namelijk zelf bedacht en mede met behulp van audiovisuele technieken was het én leerzaam én vermakelijk voor zowel de deelnemers als de toeschouwers.” Spelleider Leo Meijer leidde de twintig deelnemende teams door de quiz met vragen op gebied van algemene kennis, natuur en wetenschap, Nederland, aardrijkskunde en geschiedenis, muziek en sport.
Sommige vragen en opdrachten brachten een leuke interactie tot stand tussen deelnemers en toeschouwers. Er werd dan ook geregeld luid meegezongen door de zaal. De opdracht om zo snel mogelijk een hoedje van papier te vouwen en het bijbehorende liedje daarbij te zingen bracht ook grote hilariteit met zich mee.
Omdat de teams De Zuylenkamp V, Bakkerstraat II en De Brouwerij I dezelfde score hadden behaald, moesten zij een extra shoot-out vraag beantwoorden om een plek te kunnen bemachtigen voor de finale. Uiteindelijk viel team Bakkerstraat II af voor de finale.
De finale werd gespeeld door de teams De Brouwerij I, De Zuylenkamp I, De Zuylenkamp II en De Zuylenkamp V. In de finaleronde behaalde het team De Zuylenkamp I de meeste punten en was de overwinning, ook dit jaar, voor hen. Met gepaste trots namen de teamleden Ron Elsinga, Maurits Meijer (teamcaptain), Sjon Slagter en Simon Wissink de eerste prijs in ontvangst, evenals het straatnaambord Slimste Straat in ontvangst. De Brouwerij I eindigde op plek twee. De Zuylenkamp V behaalde de derde plaats en de vierde plek was voor het team De Zuylenkamp II. Inmiddels hangt het straatnaambordje Slimste Straat bij De Zuylenkamp in Hummelo achter op het plein.
“Het was een geweldige avond, met vertier, spanning en gezelligheid, die zeer goed bezocht werd door zowel jong als ouder publiek. Kortom een prima start van het seizoen 2019”, zegt Oranjevereniging Hummelo en Oranje.

Lees ook

Turks sprekende vrijwilliger gezocht

DOESBURG – VIT-hulp bij mantelzorg is op zoek naar een Turks sprekende vrijwilliger voor een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.