Home / Nieuws / Zilveren Zondag voor ouderen in Rheden

Zilveren Zondag voor ouderen in Rheden

GEM.RHEDEN – Op zondag 14 april start in de gemeente Rheden het culturele initiatief de Zilveren Zondag. Eén keer per maand organiseert een aantal partners uit de gemeente een middag voor ouderen.

De deelnemende organisatie bieden ouderen een wisselend programma op het gebied van cultuur. Zo wordt er bijvoorbeeld een film getoond, een lezing of voorstelling gehouden. De Zilveren Zondag wordt op de tweede zondag van de maand gehouden op verschillende locaties. De middagen starten om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur, en duren tot ongeveer 16:00 uur. De toegang is 6 euro, inclusief een consumptie. Aanmelden is niet nodig.
De vier partners achter dit initiatief zijn Cultuurbedrijf RIQQ, Filmhuis Dieren, Bibliotheek Veluwezoom en Boekhandel Jansen & De Feijter. Zij hebben bij het ontwikkelen input gekregen van RIQQ’s Denktank: een groep senioren die meedenkt over kunst en cultuur in de gemeente Rheden. Ook zullen de vrijwilligers die aan deze vier organisaties zijn verbonden een aantal praktische taken op zich nemen tijdens de zondagen zelf.
Naast het culturele aanbod is ook ontmoeting erg belangrijk voor de organisatie. ”We symboliseren dit door de afbeelding met de twee koffiemokken waarop het logo van de Zilveren Zondag staat. Behalve een mooi aanbod, gaat het ook om de gezelligheid en het elkaar ontmoeten. Zo hopen we dat het een olievlek-werking heeft en het initiatief op deze manier steeds bekender wordt, ook onder de ouderen die minder vanzelfsprekend naar een film of lezing gaan. Mocht het vervoer een probleem zijn, dan kan er contact worden opgenomen met Cultuurbedrijf RIQQ en wordt er in onderling overleg gekeken wat de vervoersmogelijkheden zijn”, aldus Marijn Swarte van Cultuurbedrijf RIQQ.

www.zilverenzondag.nl

Bert Mewe en Marianne Bredius, mede-initiatiefnemers van de Zilveren Zondag

Foto: Martijn Rothuizen / Studio Eigenzin

Lees ook

VVD Rheden zet ondernemers in het zonnetje

RHEDEN – Vrijdag 20 november was het de Dag van de Ondernemer. Reden voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.