Home / Doesburg-Regiobode / Zie Ze Vliegen in Kunstlab Doesburg

Zie Ze Vliegen in Kunstlab Doesburg

DOESBURG – Het thema van de expositie in het Kunstlab in Doesburg is in maart Zie Ze Vliegen. Hier is onder andere werk te zien van beeldend kunstenaar Maria Bomers.

Het thema Zie Ze Vliegen deed Maria denken aan werk van Marc Chagall. Ze wilde geen werk van hem naschilderen, maar liet zich hier wel door inspireren en maakte bijgaand werk. De titel is Chagall zag ze vliegen, Ik zag ze vliegen, U ziet ze vliegen.
Maia Bomers is een veelzijdig beeldend kunstenaar. Ze schildert, maar bewerkt daarnaast schoenen, tassen en laarzen. Daar maakt ze kleine kunstwerkjes van, die te zien zijn in de vitrinekast van Hotel Doesburg. Ze struint kringloopwinkels af naar bijzondere exemplaren. Die krijgen een laagje papier maché, dat dat vervolgens weer wordt geschilderd en beplakt.
Maria schildert sinds 2004. Ze was vier jaar lang de voorzitter van Web, de kunstenaarsvereniging in Doetinchem. Nu legt ze zich toe op modelschilderen. Marie probeert zo steeds haar grenzen te verleggen.

Kunstlab Doesburg is gevestigd aan de Ooipoortstraat 35 in Doesburg. De winkel en expositie zijn geopend op dinsdag tot en met zaterdag en op de Culturele Zondag, elke eerste zondag van de maand, van 12.00 tot 17.00 uur.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.