Home / Brummen-Regiobode / Zestig jaar getrouwd: ‘We hebben het gehaald’

Zestig jaar getrouwd: ‘We hebben het gehaald’

EERBEEK – Op een stralende februaridag in 1959 – het was 18 graden – gaven ze elkaar het jawoord. Op een bijna net zo mooie 28 februari in 2019 vierden meneer en mevrouw Jansen-Schut dat ze het zestig jaar met elkaar hebben gered. “Een heel eind hè,” verzucht mevrouw Jansen, “maar we hebben het gehaald!”

Waarom ze voor elkaar vielen, in de danszaal van wat toen nog Hotel Café Nijk was, zijn meneer en mevrouw niet vergeten in al die tijd. “Hij zag er goed uit en kon heel goed dansen”, aldus mevrouw Jansen. Haar echtgenoot hoeft geen seconde na te denken over die vraag: “Het waren haar ogen.” De sjans werd een huwelijk waar twee zoons, een dochter en daarna nog eens zeven kleinkinderen uit voortkwamen.

Het was leven vol gedeelde interesses, van Smirna tot voetbal bij v.v. Loenermark. In 1991 richtte het echtpaar zelfs samen een sjoelvereniging op. Maar het paar kreeg ook heel wat gezondheidsproblemen voor de kiezen. “Dan is het soms wel hangen en wurgen hoor.” Klagen doen meneer en mevrouw Jansen echter niet graag. Er is nog teveel te doen. Op de scootmobiel of in de auto de deur uit. Muziek maken, boodschappen doen of aandacht besteden aan mensen die dat nodig hebben tijdens de koffieochtenden in het Tjark Riks Centrum.
Meneer en mevrouw Jansen vierden hun bruiloft donderdag in De Heideroos met hun familie en goede bekenden.

Foto: Eelke van Ark

Foto v.l.n.r.: Burgemeester Alex van Hedel, mevrouw Jansen-Schut, meneer Jansen, Graziella van Hedel.

Lees ook

Tweede editie Human Library online

BRUMMEN – Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.