Home / Rheden-Regiobode / Zandpad tussen Dieren en Ellecom verhard

Zandpad tussen Dieren en Ellecom verhard

DIEREN – Het fietspad – de Schapenbergweg – tussen verzorgingshuis Hofstaete in Dieren, en Ellecom wordt verhard en bovendien doorgetrokken tot aan de Lange Juffer. Dat zijn de gemeente Rheden en de grondeigenaar Stichting Twickel overeengekomen.

In de overeenkomst staat onder meer dat het fietspad alleen van zonsopkomst tot zonsondergang toegankelijk is. Er komt geen verlichting langs het fietspad en de twee wildroosters in het traject blijven gehandhaafd. Twickel zal de fietspaden minimaal dertig jaar openstellen voor het langzame verkeer.
De gemeente wil met deze ‘secundaire fietsroute’ een aantrekkelijk alternatief te bieden voor de gebruikelijke fietsroute tussen Dieren en Ellecom die langs de doorgaande weg loopt. Mogelijk kan ‘snel’ met de werkzaamheden gestart worden omdat de gemeente niet direct bezwaren verwacht.
De kosten voor het project zijn geraamd op 105.000 euro. Deze neemt de gemeente Rheden voor haar rekening.

Fotobijschrift: Het (verlengde) fietspad Schapenbergweg.

Lees ook

Leerlingen van het Titus Brandsma maken het verschil

VELP -“Zo spannend dat wij ons ondernemersplan gaan presenteren aan Day for Change. Ik ben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.