Home / Doesburg-Regiobode / Zadenruilbeurs in Grotenhuys

Zadenruilbeurs in Grotenhuys

DOESBURG – Op vrijdag 22 maart vindt in Grotenhuys in Doesburg de eerste jaarlijkse zadenruilbeurs van de Volkstuinders Vereniging in Doesburg plaats. Het idee van een zadenruilbeurs is om speciale en/of overtollige zaden en plantgoed uit te wisselen, zogezegd te ruilen.

Zadenruilbeurzen zijn erg populair in het Verenigd Koninkrijk en komen ook steeds vaker voor in Nederland. Bij een zadenruilbeurs neem je groente- en bloemenzaden, bollen en knollen of ook zelf gekweekte planten mee en ruil je deze met anderen. Voor hobbytuinders is het een ideale manier om bijzondere zaden te ontdekken, en het draagt ook bij aan de biodiversiteit van onze tuinen.
“Het mooie van de beurs is dat je informatie kan geven én krijgen over hoe de plant groeide, in welke weersomstandigheden zij het goed doet en wanneer de beste tijd is om te zaaien, te oogsten én hoe het gewas gegeten kan worden. En als speciaal informatief onderdeel, komt een ervaren tuinder van de Vereniging vertellen over zaaitechnieken en zaden winnen”, aldus de tuindersvereniging.
Mensen die interesse hebben, kunnen hun groente- en bloemenzaden meenemen en komen ruilen. “Zorg ervoor dat je de Nederlandse naam en misschien zelfs de Latijnse naam van het zaad kent. Ook nuttig om te weten zijn het jaartal waarin de zaden geoogst zijn, de houdbaarheid, land van herkomst, waar gekocht, wel of niet biologisch.”
Voor en nadat de zaden geruild zijn is er tijd voor een bakje koffie en een koekje of een borrel. Entree is gratis maar er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de consumpties. De deuren openen om 19.45 uur en vanaf 20.30 uur wordt er geruild. Men kan de ingang van Grotenhuys aan de Coehoornsingel gebruiken.

Lees ook

Turks sprekende vrijwilliger gezocht

DOESBURG – VIT-hulp bij mantelzorg is op zoek naar een Turks sprekende vrijwilliger voor een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.