Home / Rheden-Regiobode / Wijkbewoners financieren AED in Grinthuizen

Wijkbewoners financieren AED in Grinthuizen

Wijkbewoners financieren AED in Grinthuizen

RHEDEN – Wijkplatform Grinthuizen uit Rheden hield een paar weken geleden een inzamelingsactie onder buurtbewoners om een AED te kunnen aanschaffen, een apparaat waarmee het hart na een stilstand weer tot leven geschokt kan worden. De actie is geslaagd, laat het wijkplatform weten. Met de donaties van 69 wijkbewoners is binnen de gestelde termijn 1660 euro bijeengebracht. Het platform is er blij mee: “Bij deze willen we alle wijkbewoners bedanken voor hun donaties. Zonder de donaties hadden we de AED niet kunnen realiseren.” Met kon de AED aangeschaft worden en het apparaat hangt nu in de hal van appartementencomplex De Steenuil aan De Klinker. Aan de gevel van het complex komt nog een bord te hangen waarop duidelijk wordt aangegeven dat het apparaat beschikbaar is. Deze AED is voor de burgerhulpverleners 24 uur per dag bereikbaar. Deze vrijwilligers zijn aangemeld bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. Als iemand in de buurt 112 belt bij een hartstilstand krijgen de dichtstbijzijnde burgerhulpverleners een melding. Wie zich ook als burgerhulpverlener wil melden kan dat doen via onderstaand emailadres.

grinthuizen@gmail.com

Lees ook

Gezond koken op school

RHEDEN – De leerlingen van basisschool De Holtbanck in Rheden hebben onlangs een bijzondere kookles …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.