Home / Rheden-Regiobode / Wandelen met de Nationale Diabetes Challenge in Velp en Rheden

Wandelen met de Nationale Diabetes Challenge in Velp en Rheden

RHEDEN / VELP – In april gaat de Nationale Diabetes Challenge van start en ook in Rheden en Velp wordt hieraan meegedaan. Deelnemers proberen door te wandelen de gevolgen van diabetes te verminderen of diabetes zelfs te voorkomen.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, een stichting die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te vergroten door middel van sport en bewegen. De wandelingen zijn niet alleen bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is goed voor iedereen, dus ook mensen zonder diabetes mogen meelopen. De resultaten van de Challenge in 2016 en 2017 lieten zien dat deelnemers gezonder werden en zich fitter en prettiger gingen voelen.
Bij de wandelingen wordt rekening gehouden met ieders niveau. Het is dus niet erg als deelnemers (nog) niet zo ver kunnen lopen. In september lopen de groepen samen met alle deelnemers uit Nederland de finale tijdens het Diabetes Challenge Festival. De organisatie verwacht dat deelnemers dan tenminste 5 kilometer kunnen lopen en sommigen misschien zelfs verder.

Gezondheidscentrum Velp start op dinsdag 16 april met wekelijkse wandelingen, bij voldoende aanmeldingen elke dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur en woensdag van 18.30 tot 19.00 uur. Op dinsdag 2 april vanaf 16.00 uur is er een informatiebijeenkomst in het Gezondheidscentrum aan de Rozendaalselaan. Kijk voor meer informatie op www.nationalediabeteschallenge.nl/huisartsenvelp.

In Rheden start huisartsenpraktijk G.M. Bekkering op donderdag 25 april met wekelijkse wandelingen, elke donderdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur. De start is vanaf het Dorpshuis. Kijk voor meer informatie op www.nationalediabeteschallenge.nl/huisartsenpraktijkrheden.

Lees ook

Kunstwerk ijsberen in ere hersteld

DIEREN – De ijsberen op het Callunaplein staan weer op hun oude vertrouwde plek. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.