Home / Brummen-Regiobode / VVD op voet gevolgd door FvD in Brummen

VVD op voet gevolgd door FvD in Brummen

VVD op voet gevolgd door FvD in Brummen

BRUMMEN – Ook in de gemeente Brummen is het Forum voor Democratie de grote winnaar geworden bij de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart. De VVD werd met 1502 stemmen de grootste, maar het nieuwe FvD volgt op de tweede plaats met 1380 stemmen, respectievelijk 15,77 en 14,49 procent. Derde partij werd GroenLinks met 1208 stemmen, 12,68 procent. De Partij van de Arbeid volgde als vierde met 1084 stemmen, 11,38 procent.
In totaal brachten 9.599 mensen hun stem uit in de gemeente Brummen. Dat is een opkomstpercentage van 57,16 procent, bijna 10 procent hoger dan bij de vorige provinciale verkiezingen in 2015. Toen was het percentage dat opkwam 47,25 procent. In de hele provincie Gelderland was de opkomst 57 procent.

Lees ook

Nieuw tenue voor alle vv Oeken jeugd

BRUMMEN – VV Oeken en 123inkt.nl hebben voor de komende vier seizoenen een overeenkomst met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.