Home / Nieuws / VeluwezOOOm Got Talent! Helpt talentvolle ondernemers op weg

VeluwezOOOm Got Talent! Helpt talentvolle ondernemers op weg

DE STEEG – Vorige week is de tweede editie van VeluwezOOOm Got Talent! Van start gegaan. Het is een traject voor leerlingen en studenten die iets extra’s willen doen tijdens hun opleiding, een eerste opstapje naar ondernemersschap. VeluwezOOOm Got Talent! ondersteunt hen daarbij om een sociaal project op te zetten, een eigen onderneming te starten en/of zich als ZZP-er in de gemeente Rheden te vestigen. Vorig jaar werd het voor het eerst gehouden en werd Loek Withaar met zijn bedrijfje ‘Take a Loek’ de winnaar.

Dertien zeer gemotiveerde leerlingen en studenten van alle scholen voor voortgezet onderwijs in de gemeente Rheden – Helicon MBO Velp, Het Rhedens, Aeres MBO Velp, het Astrum College en Arentheem College Titus Brandsma – doen mee aan VeluwezOOOm Got Talent!. Door de opzet krijgen zij de kans om bij bedrijven, ondernemingen, instituten en omwonenden in beeld te komen. Dinsdag werd de aftrap voor het lesprogramma gegeven door economie-wethouder Ronald Haverkamp.

Het onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente hebben samen een interactief programma van ongeveer vier maanden opgesteld. Wekelijks krijgen de leerlingen en studenten tot half juni twee uur werksessies. Het bedrijfsleven, onderwijs en de gemeente Rheden verzorgen deze sessies.

In de gemeente Rheden werken Ondernemers, Onderwijs en Overheid (3 O’s) samen aan én in projecten in een eigen dynamiek en aanpak onder de naam Triple Helix VeluwezOOOm. Ondernemers en leerlingen/studenten van zowel vmbo, havo, vwo, mbo als hbo leren van elkaar en inspireren elkaar. Deze samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en gemeente levert verrassende resultaten op.

Vorig jaar werd de winnende ‘pitch’, een projectplan, afgeleverd door Loek Withaar uit Velp. Met zijn bedrijf Take a Loek zette hij een audio-visueel bedrijf op poten. Dinsdag, bij de aftrap van seizoen-twee, was hij dan ook present om een video op te nemen van de bijeenkomst. De 15-jarige student van Titus in Velp wil na die meer algemene opleiding AV-specialist worden. “VeluweZOOOM Got Talent! Heeft me goede tips en begeleiding opgeleverd. Ik heb er verschillende opdrachtjes aan overgehouden”, aldus Withaar. “Het deelnemen en het winnen heeft beslist deuren voor mij geopend.”

Foto: Wencel Maresch

Fotobijschrift: Loek Withaar won vorig jaar met zijn pitch VeluweZOOOM Got Talent!. Hij was bij de aftrap van de tweede editie present om daar een videoverslag van te maken

Lees ook

Baader langer sponsor van Sportclub Doesburg

DOESBURG – Baader, voorheen Linco Food Systems, gevestigd aan de Broekhuizenweg in Doesburg, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.