Home / Brummen-Regiobode / Veel publiek bij Klarenbeekse optocht

Veel publiek bij Klarenbeekse optocht

KLARENBEEK – Rijen dik stonden zaterdag de bezoekers langs de Hoofdweg en Klarenbeekseweg in Klarenbeek om een van de grootste carnavalsoptochten uit de Stedendriehoek te bekijken. Het was fraai weer.

Zo’n tachtig wagens en loopgroepen vormden een lange optocht waar niets te gek was. Het was een bont geheel waarbij dit keer veel actuele thema’s ludiek werden uitgebeeld. Omroep Gelderland deed live verslag van de optocht die uren in beslag nam.
De Neutenkrakers heeft een prima carnavalsjaar beleefd. Met het bouwerscafé, kinder- en jeugdcarnaval, het ontvangen van de gemeentesleutel, een grote optocht en uitverkochte feesten ging alles naar wens. Op donderdagavond om 11 minuten over 11 werd door Prins Polleke het Krakershol officieel geopend. Elk jaar weer wordt het kinder -en jeugdcarnaval druk bezocht in het Neutendarp. Voor de kinderen tot en met groep vier was er in de middag een spel-doe-feest-carnavalmiddag die werd bezocht door ruim honderd kinderen.
Vrijdagmiddag werd de gemeentesleutel overhandigd door burgemeester Penninx aan Prins Polleke. Dit alles vond plaats in de prachtige locatie van De Klaarbeek.
Zaterdag was de dag van de grote carnavalsoptocht door het Neutendorp. Met 80 inschrijvingen en meer dan 1200 deelnemers was het weer een prachtige optocht om te zien. Velen zijn richting Klarenbeek gekomen om naar alle creaties te kijken waar zoveel werk in is gestoken door alle deelnemers. Aan kop van de optocht, na de Muziekvereniging Klarenbeek en de majorettes van De Lollebroek kwam de wagen van de organiserende vereniging: CV De Neutenkrakers. Dit jaar was het thema ‘Met carnaval hebben wij de poppen aan het dansen’. Vele actuele thema’s kwamen voorbij. Vaak was er ook loeiharde muziek op de wagens.
Zaterdag avond was er volle bak in het Krakershol. Meer dan tweeduizend bezoekers zaten in de zalen en feesttent. DJ Magnus wist wederom het publiek in de zalen gek te krijgen met diverse shows. Al jaren is Magnus uit Oldenzaal de vaste DJ van De Neutenkrakers. In de Stuitertent XXL gingen de DJ’s geheel los. De feesttent stuiterde werkelijk door het feestgedruis.
Omroep Gelderland had een vaste plek gekregen bij Bike Wolters. Ter plekke gaven Frank Oosterwegel en Frits Dijk commentaar op het spektakel dat aan hun oog voorbij trok. Ze moesten helaas wel constateren dat het drankgebruik tijdens de optocht toeneemt. Ze waren vol lof over hetgeen de Klarenbekers en buurtdorpen hier hebben gepresteerd.
Zondag wordt in Klarenbeek ook wel Crazy Sunday genoemd. Op deze afsluitavond waren honderden bezoekers die tot laat in de avond feest vierden. Op www.cvdeneutenkrakers.nl zijn alle foto’s van het weekend te zien.
Foto: Gerrit van de Pol

Lees ook

Jachthoornspel op de Hoge Veluwe

HOENDERLOO – Zondag 1 augustus spelen de jachthoornblazers van ensemble de Overlopers uit Hoenderloo weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.