Home / Brummen-Regiobode / Veel onderwerpen op vergadering Loenen Zonnedorp

Veel onderwerpen op vergadering Loenen Zonnedorp

LOENEN – Op de jaarvergadering van de vereniging Loenen Zonnedorp is een breed scala aan onderwerpen aan bod gekomen. Zonnedorp was voorheen de Dorpsraad Loenen.

Voorzitter Willem de Zanger liet weten dat de vereniging nauwgezet de ontwikkelingen in de gaten houdt die spelen met de Eerbeekseweg en de Hoofdweg. Er zijn plannen om de Hoofdweg in 2021 in te richten als 60 kilometerweg.
Ook houdt Loenen Zonnedorp zich bezig met complex de Bruisbeek. Hier wil men graag een multifunctioneel centrum van maken om meer zorg te kunnen bieden. Hierover wordt gesproken met de woningbouwvereniging en zorginstanties.

De Zanger toonde zich tevreden over het contract dat de vereniging samen met Vrienden van de Loenense bossen heeft getekend met de Stichting Geldersch Landschap. Er zijn goede afspraken gemaakt voor de komende dertig jaar. Zonnedorp en de Vrienden van de Loenense bossen krijgen meer inspraak en ieder jaar wordt gezamenlijk een schouw gemaakt door de bossen om te zien wat er allemaal is gebeurd en nog dient te gebeuren.

Jammer vond de voorzitter dat Loenen evenals de buurtdorpen getroffen is door een inbraakgolf. Hij drong er op aan alert te zijn en onraad direct te melden.
De oprichting van de Stichting Loenense Molenbeek is volgens De Zanger een goede zaak. Door de Stichting wordt de aloude beek, het Loenens Cultureel Erfgoed, goed bewaard.
Er werden ook mededelingen gedaan over de viering van 75 jaar bevrijding in Loenen in 2020. Een comité bestaande uit de Oranjevereniging, Zonnedorp en Bevrijdingscommissie zijn bezig met het samenstellen van een programma voor 16 april (datum van bevrijding van Loenen) en 5 mei. Zodra het programma rond is wordt dit bekend gemaakt.

Lees ook

Inzameling koffiepunten voor de regionale voedselbank

REGIO – De maand december zamelt de Lionsclub Zutphen koffiepunten in van Douwe Egberts en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.