Home / Alle-Regiobode / Vaccinatie tegen Meningokokken

Vaccinatie tegen Meningokokken

REGIO – Tieners tussen de 14 en 18 jaar in Noord- en Oost-Gelderland krijgen een uitnodiging om een vaccinatie te halen tegen Meningokokken ACWY. Zij worden de komende tijd per gemeente aangeschreven.

Meningokokkenziekte wordt veroorzaakt door een bacterie en kan hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging veroorzaken. Het is een besmettelijke ziekte. Tieners zijn vaker dan anderen drager van de bacterie, zonder dat ze er ziek van worden. En àls ze ziek worden van de bacterie, hebben ze een hoger risico op overlijden. Door deze groep te vaccineren, wordt het snelst resultaat geboekt in het terugdringen van de verspreiding.

Jongeren geboren in 2001, 2002 en 2004 kunnen de prik halen in maart/april. Jongeren geboren in 2003 en 2005 krijgen nog een uitnodiging om de prik in mei/juni te halen. Op ggdnog.nl/meningokokken staan de data en locatie van de vaccinatiedagen.

deelditnietmetjevrienden.nl

Lees ook

Retrospectief: Woning voor de tuinbaas

Deze week kijken we naar de in 1903 gebouwde woning voor de ‘tuinbaas’ van Hof …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.