zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeRegioUitslag verkiezingen Waterschap Rijn en IJssel

Uitslag verkiezingen Waterschap Rijn en IJssel

Uitslag verkiezingen Waterschap Rijn en IJssel

REGIO – Het CDA moest een zetel inleveren ten kosten van de PvdA, maar is desondanks nog steeds de grootste partij binnen Waterschap Rijn en IJssel. De definitieve verkiezingsuitslag is maandag 25 maart bekendgemaakt.
Ook Water Natuurlijk heeft vijf zetels in de wacht gesleept, het PvdA heeft er nu vier. De VVD heeft drie zetels verdiend en Vrienden van de Berkel twee. 50Plus, AWP Niet Politiek Wel Deskundig en de Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen hebben elk één zetel.
Daarnaast zijn er de geborgde zetels, de zetels van vertegenwoordigers van bedrijfs- en natuurbelangen. De Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren heeft twee zetels, LTO en de Kamer van Koophandel / VNO NCW elk drie.
De opkomst voor de verkiezingen van Waterschap Rijn en IJssel is 53,7 procent. Dit is 8,7 procent meer dan bij de vorige verkiezingen en 3,2 procent meer dan de landelijke opkomst. In totaal hebben 271.755 mensen hun stem uitgebracht.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215187_Koffie.jpg

Open Coffees online

VELP - De geplande Open Coffee Velp netwerkbijeenkomsten van 25 november en 23 december zijn geannuleerd. Door het toenemend aantal besmettingen durft de organisatie het niet aan een live-bijeenkomst te houden. In november wordt sowieso een online Open Coffee gehouden. Ondernemers en mensen die plannen hebben een onderneming te starten,

0215241_Kaars.jpg

Oecumenische vespers: Verhalen van Hoop

DOESBURG - Vanuit de oecumenische samenwerking in de regio Doesburg zijn er ook dit jaar in de tijd van advent weer vespers op de vrijdagavond in de kleine kerken. Steeds zijn er twee voorgangers die de viering samen voorbereiden. Advent is een tijd van wachten en verwachten. Van uitzien naar

0214705_Team_2_tennis.jpg

Jong tennistalent

DIEREN - Tennisvereniging Dieren heeft met Dieren 2 een kampioensteam in huis. Dit team speelt in de categorie Groen 2 en bestaat uit Senna Elshof, Sergio Krijgh, Lotte Lijnkamp, Eva Sonderlo en Stan Westra. Zij werden overtuigend eerste. Op de laatste speeldag werd dit thuis bij Polysport gevierd met taart en

0214724_Diamant_Veenendaal.jpg

Henk en Corry Veenendaal in het diamant

LOENEN - Henk en Corry Veenendaal in Loenen vinden het erg jammer dat hun diamanten huwelijksfeest sober moet worden gevierd vanwege de coronamaatregelen. Maar zij hebben er wel begrip voor en vieren daarom dit jubileum op bescheiden manier met hun nageslacht op 22 november. Hun grote kennissenkring heeft er volop

0215024_Wegwerkzaamheden.jpg

Velperbroek twee nachten afgesloten

VELP - Knooppunt Velperbroek en de verbindingswegen zijn in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 november en van donderdag 25 op vrijdag 26 november tussen 20.00 en 05.00 uur afgesloten. Rijkswaterstaat voert dan onderhoudswerkzaamheden, voornamelijk asfaltering, uit aan de A12 op het knooppunt. Het verkeer wordt omgeleid en

0215329_Foi_Foi.jpg

Foi,foi: Opa in de zörgen

Derk was de trotse opa van un kleinkind. Hee was d’r bar gek mee. Umdat de dochter körtbie wonen ging hee oaverdag nog wel is bie zien dochter an um met zien kleinkind te speulen. Hee was toch zo gek met zien kleinzoon. Kleine Robbie vond dit wel mooi. Hee