Home / Alle-Regiobode / Uitslag verkiezingen Waterschap Rijn en IJssel

Uitslag verkiezingen Waterschap Rijn en IJssel

Uitslag verkiezingen Waterschap Rijn en IJssel

REGIO – Het CDA moest een zetel inleveren ten kosten van de PvdA, maar is desondanks nog steeds de grootste partij binnen Waterschap Rijn en IJssel. De definitieve verkiezingsuitslag is maandag 25 maart bekendgemaakt.
Ook Water Natuurlijk heeft vijf zetels in de wacht gesleept, het PvdA heeft er nu vier. De VVD heeft drie zetels verdiend en Vrienden van de Berkel twee. 50Plus, AWP Niet Politiek Wel Deskundig en de Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen hebben elk één zetel.
Daarnaast zijn er de geborgde zetels, de zetels van vertegenwoordigers van bedrijfs- en natuurbelangen. De Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren heeft twee zetels, LTO en de Kamer van Koophandel / VNO NCW elk drie.
De opkomst voor de verkiezingen van Waterschap Rijn en IJssel is 53,7 procent. Dit is 8,7 procent meer dan bij de vorige verkiezingen en 3,2 procent meer dan de landelijke opkomst. In totaal hebben 271.755 mensen hun stem uitgebracht.

Lees ook

Een Stief Kwartiertje: Spagaat

Een van de grootste uitdagingen waarvoor de mensheid zich in de komende decennia gesteld ziet, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.