Home / Brummen-Regiobode / Toneelvereniging KDO speelt blijspel in Loenen

Toneelvereniging KDO speelt blijspel in Loenen

LOENEN – De toneelvereniging KDO uit Eerbeek komt voor de eerste keer naar het Dorpscentrum De Brink in Loenen voor haar jaarlijkse uitvoeringen. Deze worden gehouden op vrijdag 29 maart, zaterdag 30 en zondag 31 maart.

Dit keer brengt het gezelschap het blijspel Boerenbont en Rode Lampjes op de planken, een klucht geschreven door Carl Slotboom. Het blijspel gaat over Dolly en Betty, twee prostituees. De zaken gaan echter niet zo goed en ze besluiten een kamer te verhuren. Als Hendrik Buitendijk, een naïeve boerenjongen die voor zijn verloofde Klaartje en haar bemoeizuchtige moeder op de vlucht is, de kamer huurt, durven de dames hem niet te vertellen waar ze hun geld mee verdienen. Ze vertellen hem dat ze fysiotherapeuten zijn. Maar wanneer Hendrik in contact komt met enkele klanten worden de gesprekken daardoor wel zeer verwarrend. Het duurt echter niet lang voor de bemoeizuchtige schoonmoeder achter de verblijfplaats van Hendrik komt. Tot overmaat van ramp huurt ook zij – samen met haar dochter – een kamer bij Dolly en Betty. Hoe worstelt Hendrik zich hier nu uit?

De voorstelling begint op vrijdag en zaterdag om 20.00 uur. Zondag start de uitvoering om 14.30 uur. Kaarten kosten 5,50 euro in de voorverkoop bij Primera in Eerbeek, Kokaka in Brummen of Spar in Loenen. Aan de zaal bedraagt de entre 6,50 euro.

KDO repeteert elke maandagavond van 19.00 tot 22.00 uur in ‘t Enknest, haar eigen clubgebouw aan de Enkweg in Eerbeek. Wie interesse heeft in toneelspelen of een repetitieavond wil bijwonen, kan contact opnemen met Joke Brouwer, tel. 06 – 27401849.

www.kdoeerbeek.nl

Lees ook

Vogels kweken meer in trek als huishobby

LOENEN – Zoals vele verenigingen heeft ook de vogelvereniging Vogelvreugd in Loenen te kampen met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.