Home / fbpost / Tim Winter wint Zilver op NK Judo in Den Haag

Tim Winter wint Zilver op NK Judo in Den Haag

SPANKEREN – De 15-jarige Tim Winter uit Spankeren begon als peuter al met judo: omdat hij op zijn derde voor het eerst de mat betrad heeft hij dus al 12 jaar ervaring met de sport. Het resultaat van die inspanning mag er wezen – Tim werd onlangs in Den Haag tweede op het Nederlands Kampioenschap judo in de klasse onder de 46 kilo en behaalde daarmee een zilveren medaille.

Tim sport bij Budosport Shizentai in Wehl, daar traint hij al 5 jaar. “Het is een heel leuke club,” vertelt Tim, “De mensen zijn daar allemaal ongeveer even goed. Tijdens de trainingen ben ik niet gericht op winnen, maar op beter worden. Ik train vaak met mensen die iets zwaarder zijn dan ik.”
Voorafgaand aan de landelijke kampioenschappen in Den Haag deed Tim eerst mee aan de districtskampioenschappen. Daar werd hij eerste in zijn gewichtsklasse. “Dat betekent dat je in de eerste voorronde tegenover iemand staat die derde is geworden in een ander district, een gunstige loting dus.” Maar de eerste tegenstander van Tim was nou juist iemand die hij niet graag tegenkwam. “Ik had wel eens eerder tegenover Noah Shrukula gestaan, hij is heel goed. Het duurde 3 minuten voor ik hem verslagen had.”
Daarna versloeg Tim Robin Kuijpers, Stan van Leeuwen en Max Stikkelorum, waarop hij in de finale stond tegen Quinten van der Veen. “Hij is ook wel heel goed. Ik heb verloren met een niet heel erg groot verschil.” Ondanks de mooie prestatie van Tim, was hij nog niet meteen helemaal tevreden. “Ik heb het wel gevierd met een gebakje, maar ik dacht elke avond na de finale ‘hoe kan ik het de volgende keer beter doen?'” Die kans zal zich in de toekomst ongetwijfeld voordoen voor de getalenteerde judoka.
Op de foto staat Tim met zijn trotse coaches Alex van Mierlo (links) en Tony vd Berg.

Lees ook

Wethouder Gea Hofstede in de strijd tegen armoede: ‘Hulp vragen is écht geen schande’

GEM. RHEDEN – “Zit je in een financieel moeilijke situatie of heb je schulden, vraag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.