Home / Doesburg-Regiobode / Thriller en drama bij Filmhuis Doesburg

Thriller en drama bij Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Filmhuis Doesburg heeft deze week twee films op de agenda staan. Vrijdag 15 maart is de psychologische thriller Todo lo Saben te zien. Zondag 17 maart wordt The Happy Prince vertoond. Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur en zijn in Het Arsenaal in Doesburg.

De psychologische thriller Todo lo Saben draait om Laura en haar gezin. Zij reizen vanuit Buenos Aires terug naar haar geboortedorp in Spanje voor een huwelijk. De bruiloft is een grote reünie met de hele familie, dorpsvrienden en haar oude liefde Paco. Na afloop van de huwelijksvoltrekking krijgt het feest een dramatische wending wanneer dochter Irene spoorloos blijkt te zijn verdwenen. Het leven van de Spaanse familie staat direct op z’n kop. In hun zoektocht naar antwoorden komen lang verborgen familiegeheimen boven drijven.

The Happy Prince is een kunstenaarsportret over Oscar Wilde (1854 – 1900). Ooit was hij één van de meest geliefde auteurs van Engeland. Van de Londense salons gaat Wilde naar een zwaarbewaakte gevangenis, nadat Wilde is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met dwangarbeid vanwege ‘grove onzedelijke handelingen’ met jonge mannen. Na zijn vrijlating komt Wilde als banneling terecht in een chic Frans strandhotel. Zijn dierbare Robbie en Reginald hopen dat hij de draad van zijn leven zal oppakken. Zijn bourgondische leefstijl heeft zijn lichaam zwak en zwaar achtergelaten, maar Wilde is nog altijd scherp van geest. De film volgt Oscar door één van zijn laatste nachtelijke zwerftochten door Parijs waar hij wordt geteisterd door verlangens.

Lees ook

Ik vind: Ons Doesburg, geen Doosburg en geen Smeerburg

Ik worstelde me de afgelopen weken door bedrijfsplannen, zienswijzen, bezwaarschriften en andere publieke uitingen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.