Home / Doesburg-Regiobode / The Children Act en De Dirigent in Filmhuis Doesburg

The Children Act en De Dirigent in Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont vrijdag 29 maart en woensdag 3 april de film The Children Act. Op zondag 31 maart draait De Dirigent. Deze filmvertoningen beginnen elk om 20.00 uur en worden gehouden in Het Arsenaal in Doesburg.

The Children Act draait om kinderrechter Fiona Maye, die naast met haar man Jack vooral getrouwd is met haar werk. Door haar instelling als workaholic is Fiona altijd kinderloos gebleven, maar is ook de intimiteit in haar relatie ver te zoeken. Juist wanneer haar privéleven overhoop ligt wordt Fiona geconfronteerd met een nieuwe zaak. Adam, een jongen van zeventien met leukemie weigert zichzelf uit geloofsovertuiging te laten behandelen. De jongen is bijna meerderjarig en zijn ouders, die net als hun zoon Jehova’s getuigen zijn, willen de wil van God respecteren met de dood tot gevolg. De vraag is echter of bij een minderjarig kind de arts mag beslissen. Fiona besluit bij de jongen zelf verhaal te halen en er ontstaat een bijzondere relatie tussen rechter en patiënt.

De Dirigent (foto) vertelt het verhaal van de eerste vrouwelijke dirigent, de Nederlandse Antonia Brico. De film speelt in de Verenigde Staten van 1926. De 24-jarige Antonia Brico is als kind met haar ouders geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken.

www.filmhuis-doesburg.nl

Lees ook

Inzameling koffiepunten voor de regionale voedselbank

REGIO – De maand december zamelt de Lionsclub Zutphen koffiepunten in van Douwe Egberts en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.