Home / Nieuws / Stoomtrein bekroond tot één van de leukste uitjes

Stoomtrein bekroond tot één van de leukste uitjes

BEEKBERGEN / NIJKERK – De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) is derde geworden in de verkiezing Leukste uitje van Gelderland 2019. Dit werd bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Hart van Holland te Nijkerk.

Tijdens deze ANWB-verkiezing brachten ANWB-leden in totaal 63.000 stemmen uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel voor de landelijke als provinciale verkiezing. Het Nederlands Bakkerijmuseum is verkozen tot het leukste uitje van de provincie, ’t Veluws Zandsculpturenfestijn op de tweede plaats en de VSM volgt op plek drie. Tien uitjes waren in totaal in de race voor de felbegeerde titel van het Leukste uitje van Gelderland 2019.

Over de VSM werd onder andere gezegd: “Een onvoorstelbaar mooi stuk cultureel erfgoed dat voor iedereen goed toegankelijk is met uiterst deskundig en vriendelijk personeel (vrijwilligers). Een absolute must voor alle opa’s, vaders met kinderen en kleinkinderen.” De vrijwilligers zijn dan ook enorm trots op het behalen van de derde plaats in deze verkiezing, met veel passie wordt menig vrij uurtje besteed aan de instandhouding van dit erfgoed.

Jaarlijks organiseert de ANWB de verkiezing van het Leukste uitje van Nederland. In de voorgaande jaren heeft de VSM wel de top 10 weten te behalen, maar viel zij niet eerder in de prijzen. Waar een gedeelte van de top 10 dit jaar nieuw is in de lijst, heeft de VSM het grootste deel van haar concurrentie achter zich gelaten en door weten te stomen naar de derde plaats.

Afgelopen winter hebben de vrijwilligers van de VSM hard gewerkt aan het groot onderhoud, zo zijn vele locomotieven, rijtuigen en de spoorlijn weer onder handen genomen. Traditioneel opent de VSM met Pasen weer haar rijseizoen, dit jaar is er extra hard gewerkt om al op 14 april onder stoom te komen op de Veluwe. Op zon- en feestdagen en in schoolvakanties stoomt de VSM tussen Apeldoorn en Dieren.

www.stoomtrein.org

Lees ook

Vrouwenteam Dutchess of the Sea klaar voor de zwaarste roeitocht ter wereld

TONDEN – Voor Bela Evers uit Tonden (52) en haar roieteam Remke van Kleij (58), …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.