Home / Brummen-Regiobode / Stichting Sportkompas doet mee aan Diabetes Challenge

Stichting Sportkompas doet mee aan Diabetes Challenge

BRUMMEN – Stichting Sportkompas in Brummen doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge, en houdt in dat kader op maandag 15 april een informatieavond in Rhienderoord. Iedereen die belangstelling heeft is welkom om zich te laten informeren over diabetes, een gezonde leefstijl en de Diabetes Challenge 2019.

Sportkompas werkt voor de Challenge samen met Fysiotherapie Brummen, Fysiotherapie Eerbeek en Loenen, Praktijk voor Podotherapie Arendse, Buurtzorg Brummen, Brummen Beweegt en voedingsdeskundige Petra Vennik. Zij zijn allemaal aanwezig tijdens de informatieavond. De challenge zelf wordt afgesloten in september. Dan wandelen alle deelnemers in Nederland samen de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Femke Grolman-van Haeften via 0313-651180 of femke@stichtingsportkompas.nl.

www.nationalediabeteschallenge.nl/sskloopt

Lees ook

Besluitvormende vergadering raad Brummen

GEM. BRUMMEN – De vergadering van gemeenteraad van Brummen heeft donderdag 24 juni een flinke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.