Home / Alle-Regiobode / Stemwijzer met standpunten over Lelystad

Stemwijzer met standpunten over Lelystad

REGIO – De Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL) hebben een speciale kieswijzer opgesteld op basis van de standpunten van alle politieke partijen die meedoen aan de provinciale verkiezingen. Ze roepen inwoners van Oost-Nederland op hierbij rekening te houden bij het uitbrengen van hun stem.

De kieswijzer laat zien dat er in alle hoeken van het politieke spectrum partijen zijn die zich ferm opstellen tegen een opening van Lelystad Airport zolang de laagvliegroutes niet van tafel zijn. Mijndert Ververs, voorzitter van SATL: “We willen met deze kieswijzer niemand voorschrijven op wie te stemmen. Dat is een persoonlijke keuze. Maar we willen iedereen wel informeren hoe de partijen over het dossier Lelystad Airport denken. Veel provinciale bestuurders en partijen willen al langere tijd dat Lelystad Airport voorlopig niet opengaat.”

Voor deze kieswijzer heeft SATL alle partijen langs een ‘Lelystad Airport-meetlat’ gelegd. Hoe meer sterren een partij heeft verdiend, hoe meer ze opkomt voor het belang om Lelystad Airport met zijn laagvliegroutes tegen te houden. De SATL wil eerst het luchtruim herindelen, eerst een integrale Luchtvaartnota vaststellen, daarna kijken of Lelystad Airport een reële optie is, en daarna pas eventueel Lelystad Airport openen en zocht uit welke partijen hier net zo over denken.
De politieke partijen konden vier sterren verdienen. Twee sterren voor een partij die in de provincie vindt dat Lelystad Airport helemaal niet, of pas open kan na de herindeling van het luchtruim. Eén voor een partij die in de Tweede Kamer vindt dat Lelystad Airport helemaal niet of pas open kan na de herindeling van het luchtruim. Eén ster voor een partij waarvan de Haagse fractie zich duidelijk inzet voor de belangen van de samenwerkende actiegroepen tegen laagvliegen.

De kieswijzer van de samenwerkende actiegroepen is te vinden op satl-lelystad.nl/kieswijzer.

Lees ook

Een Stief Kwartiertje: Spagaat

Een van de grootste uitdagingen waarvoor de mensheid zich in de komende decennia gesteld ziet, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.