Home / Doesburg-Regiobode / St. Gregoriussen spelen samen in Giesbeek

St. Gregoriussen spelen samen in Giesbeek

GIESBEEK – Op zaterdag 16 maart geven St. Gregorius uit Giesbeek én St. Gregorius uit Varsselder een gezamenlijk concert in de St. Martinuskerk van Giesbeek. Beide naamgenoten zullen een afwisselend programma ten gehore brengen.

Het orkest van St. Gregorius Giesbeek bestaat uit 41 muzikanten en staat onder leiding van Dineke Griek. De muzikanten spelen deze avond al enkele stukken die in juni worden opgenomen voor de cd Hoogtepunten uit 100 jaar Gregorius. Deze cd wordt gemaakt ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum dat de fanfare in 2020 gaat vieren.
Het orkest van St. Gregorius uit Varsselder staat onder leiding van Gerjo Seesink en bestaat uit 45 muzikanten. Het is een actieve muziekvereniging die zich regelmatig in Varsselder laat horen bij activiteiten zoals carnaval, Koningsdag, kermis en Sinterklaas.

Deze avond treedt ook het leerlingenorkest op onder leiding van Edwin Rosmulder. Vorig jaar hebben de besturen van Gregorius Giesbeek en Nieuw Leven Angerlo de samenwerking gezocht en hun eigen leerlingenorkesten als project samengevoegd. Dat zorgde voor gezamenlijk repeteren in het voorjaar van 2018 en een eerste optreden tijdens een concert van Nieuw Leven in Angerlo. Die samenwerking verliep zo goed dat er is besloten om in 2019 de groepen samen te voegen. Tijdens het concert in Giesbeek treedt het orkest voor het eerst officieel op onder leiding van Edwin. Het orkest bestaat uit 21 enthousiaste kinderen uit Giesbeek en Angerlo die samen muziek maken en daar veel plezier in hebben.
Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is om 19.30 uur open. De toegang is gratis maar een vrije gift na afloop van het concert is welkom.

Lees ook

Online Walk en Talk

DOESBURG – Donderdag 29 juli is er een online bijeenkomst van Walk & Talk, verzorgd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.