Home / Brummen-Regiobode / Spritshz veertig jaar actief in Loenen

Spritshz veertig jaar actief in Loenen

LOENEN – De Loenense jongerenvereniging Spritshz bestaat veertig jaar. Die mijlpaal viert het bestuur met een feest met DJ Maarten in De Brink voor alle leden, op zaterdag 23 maart vanaf 21.00 uur. Op vrijdag 22 maart is er een reünie met oud bestuursleden.

De jeugd van Spritshz komt regelmatig bijeen in haar eigen honk, dat gevestigd is in de kelder van het Dorpscentrum De Brink. De jongeren vermaken zich hier opperbest. Hoewel de bestuursleden regelmatig aftreden wegens ‘gevorderde’ leeftijd zijn er altijd weer Loenense jongeren die bereid zijn om een bestuursfunctie te vervullen.
Ook dit jaar is er bij de Loenense jongerenvereniging een bestuurswissel. Voorzitter Ralf van Miltenburg maakt plaats voor Leon Wiggers. Ook Davide Blom (zijn tante Diny was een van de oprichters) die voorzitter is van de Activiteitencommissie geeft zijn taak over aan de achttienjarige Duncan Thomassen. In het nieuwe bestuur hebben zitting: Leon Wiggers (voorzitter), Duncan Thomassen (voorzitter AC), Kim Bosman (penningmeester), Marita van Overbeek (ledenadministratie), Chiel Plant (secretaris), Bas van de Berg (algemeen bestuuslid) en Max van Oorspronk (klusjesman).
Volgens Davide Blom wordt er alles aan gedaan om binnen de vereniging een goede sfeer te houden. Bij problemen wordt alles goed uitgepraat en gaat men weer vrolijk verder. De opkomst is altijd bijzonder goed, want over het ledental heeft men nog altijd niet te klagen. Nu zijn er ongeveer 130 jongeren lid van Spritshz. Jongeren blijven lid tot midden twintig. Veel leden kwamen en komen nog steeds uit Eerbeek. De Loenense soos heeft op de jongeren uit het buurtdorp grote aantrekkingskracht.

Veel is er veranderd in de activiteiten van de club. Lang was er op vrijdag een soos-avond. Gewoon gezellig bij elkaar komen met een lekker pilsje en hapje. Helaas is door de nieuwe drankwetgeving de opkomst wat minder geworden. Blom zegt er over: “Door de nieuwe drankwetten mogen we aan jongeren beneden de achttien geen alcohol schenken. Vanaf zestien jaar mogen ze wel naar binnen. Wel sneu dat ze dat nog geen pilsje mogen drinken. Dit heeft wel tot gevolg dat jongeren nu meer de andere horecazaken opzoeken in Loenen en Eerbeek. We hebben daarom besloten de soos-avonden af te schaffen en een of twee keer per maand een thema- of feestavond te houden. We hebben een activiteitencommissie die dit regelt. Er zijn verschillende vriendengroepen die wat organiseren. Degene die de meeste baromzet heeft, wint de jaarprijs. Dit bevalt goed. Er wordt van alles bedacht. Soms heel origineel. We hebben nog flink wat op de agenda staan. Eerst Pasen en Pils, Spelletjesavond, Seizoenafsluiting, feestavond met Tom en Jeffrey en nog veel meer.”
Het bestuur kan ook rekenen op medewerking van oud-leden. Zo organiseerde een groep oud-leden het evenement Brommers Kieken dat een groot succes is geworden en al een paar maal is gehouden. Oud-lid Hans Plant gaat op 3 mei weer een mooi feestje bouwen.

Spritshz is vanaf de opening van De Brink in de kelder gehuisvest. De jongeren hebben toen flink inspraak gehad. Er is goed nagedacht over de geluidisolatie, want men wil geen last voor de buren zijn. Ook met de nieuwe buren van ‘t Ruyterhuys is overleg geweest.
Blom vertelt dat in de loop der jaren veel is veranderd en verbeterd aan de kelder. Nieuwe bar, vloer, podium en verlichting. Kort geleden nog een nieuwe geluidinstallatie. Er zijn bij de club altijd mannen met technische talenten.
De scheidende AC-voorzitter ziet de toekomst van Spritshz vol vertrouwen tegemoet. Blom: “We blijven actief. De opkomst is goed. Naast de activiteiten in de kelder doen we nog meer. We doen veel voor het Loenense vakantiespel. Daarvoor geeft een groep twee weken lang een deel van hun vakantie op. We doen ook regelmatig wat samen met het bestuur van De Brink. Grote evenementen kunnen we er altijd houden.”

Lees ook

Inzameling koffiepunten voor de regionale voedselbank

REGIO – De maand december zamelt de Lionsclub Zutphen koffiepunten in van Douwe Egberts en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.