Home / fbpost / Spoortunnel Dieren krijgt vorm
.

Spoortunnel Dieren krijgt vorm

DIEREN – Dit weekend is een flinke slag gemaakt in de realisatie van de tunnel onder het spoor langs het Kanaal in Dieren. De op locatie voorgebouwde tunnelmoot – een grote betonnen bak van 1,2 miljoen kilo – werd op zijn plek geschoven.

Het treinverkeer moest hiervoor een weekend worden stilgelegd, omdat het spoor tijdelijk moest worden verwijderd. Vervolgens werd eerst de grond onder het spoor afgegraven en met een hydraulisch systeem is de spoormoot op zijn plek geschoven. Dit spektakel trok behoorlijk wat publiek, dat vanaf de Burgemeester Willemsestraat vanaf een verhoging kon toekijken.
Er is het hele weekend door dag en nacht gewerkt, zodat de treinen maandagochtend weer konden passeren. Aannemer BAM Infra gaat nu verder met het afwerken van de tunnel, het aanleggen van de weg en inrichten van de omgeving. Per 1 november gaat de Kanaalweg weer open voor gemotoriseerd verkeer en wordt de tunnel in gebruik genomen.

Foto: Aart van Raalte – meer foto’s op www.regiobodeonline.nl

Lees ook

Voorspoedige herstart buurtbus

SPANKEREN – In de twee maanden dat de buurtbus Spankeren-Dieren weer mag rijden, maken meer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.