Home / Brummen-Regiobode / Shinrin Yoku: bosbaden

Shinrin Yoku: bosbaden

HOENDERLOO – Wie het bos eens op een andere manier wil ervaren, kan zondag 10 maart meedoen met de workshop Shinrin Yoku op de Hoge Veluwe. Shinrin Yoku betekent letterlijk ‘bosbaden’. Hierbij wandelt de bezoeker niet door het bos, maar tracht hij ermee samen te zijn. “Wie zich in de kunst van het bosbaden bekwaamt, ervaart een positief effect op de gezondheid. Stress vermindert en het immuunsysteem wordt versterkt zo blijkt uit onderzoek van de Japanse wetenschapper Yoshifumi Miyazaki”, aldus de Hoge Veluwe. Deze activiteit begint om 11.00 uur bij de ingang Schaarsbergen van de Hoge Veluwe en duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname is ook geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar. De kosten bedragen 10 euro, exclusief entree tot het Park. Wandelschoenen zijn nodig, hoewel er maximaal 2 tot 3 kilometer wordt gelopen. Reserveren is verplicht en kan via www.hogeveluwe.nl.

Lees ook

Jubileum Wereldwinkel Beekbergen

BEEKBERGEN – Wereldwinkel Beekbergen bestaat 35 jaar en daar wordt nog tot en met 16 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.